Quantcast
Channel: WAR HEAD
Viewing all 705 articles
Browse latest View live

GT Painting Awards: Squad Category

$
0
0


Osana War Headin viime viikonlopun Helsinki Grand Tournament -tapahtumaa järjestettiin myös yleisölle avoin maalauskilpailu, johon halukkaat pensselitaiturit saivat ottaa osaa noin 28mm-skaalan miniatyyreillään. Skaba oli aika kevytmielinen eikä mitenkään kovin tiukasti säädelty; ajatus oli että kaikentasoiset maalaajat voisivat tuoda figujaan esiteltäväksi ja halutessaan pyytää niistä palautetta. GT-maalauskilpailua myös markkinoitiin hyvänä deadlinena saada valmiiksi jokin uusi sankari tai yksikkö, joillekin kun siveltimeen tarttuminen on aina pienen tsemppauksen takana!

Kenttäolosuhteisiin pystyttämämme valokuvausstudio ei valitettavasti onnistunut ihan optimaalisesti ja pahoittelemme tätä osallistujille. Koetimme saada erityisesti ryhmäkuviin mahdollisimman hyvän syväterävyyden yksityiskohtien esittelemiseksi, mutta emme joistain syystä saaneet ständiltäkään kohdistettua kuvia riittävän skarpeiksi. Luultavasti käyttämämme optiikka ei ollut riittävän laadukas niin pitkään valotusaikaan, mikä johti vähän blurrimpiin kuviin kuin toivoimme. Ehkä olisi aika päivittää lasit tulevalla Hong Kongin reissulla! 

Ryhmäkategoria oli ehkä jopa sinkkufigujakin hauskempi tuomaroida, sillä useamman figun välille on mahdollista luoda yksittäisnappia enemmän tarinaa ja tunnelmaa hahmojen keskenäisellä dynamiikalla. Display-jalustan avulla tarinan raameja voi myös ulottaa hiukan miniatyyrien omien beissien ulkopuolelle. GT:n maalauskilpailun ryhmäluokka keräsikin tosi hyvin töitä ja jopa kuudesta eri pelijärjestelmästä!

Kategoriavoittaja
Space Wolves Skyclaw Pack 
Mikael Laaksonen

Kategorian voitti Mikael Laaksosen klassisella ja puhtaalla paletilla toteutettu Space Wolfien Assault Squad Rune Priestin johtamana. Aggressiivinen iskujoukko oli maalattu todelliseen "by the book" -tyyliin 'Eavy Metal -tiimin reseptien mukaan ja "boksinkansihengessä". Edge-highlightien kannattelema maalaustyö oli toteutettu huolella ja ajan kanssa.

Mikael on hionut GW:n studiotyyliä jäljittelevän tekniikkansa huippuunsa; figut voisivat olla suoraan Codexista, paitsi että niiden beissit ovat vielä 'Eavy Metal -figuja näyttävämmät. Figuissa ei ole juurikaan monimutkaisia konversioita, mutta ne on koottu ajatuksella käyttäen osia Space Wolves -kiteistä yhdessä Space Marine Assault Squadin kanssa.

Space Wolfit on kautta aikain olleet aika värikkäitä ja lämpimät spottivärit on koristaneet vuosikaudet olkasuojusten laumatunnuksia ja Great Company -logoja. Mikael on lisäksi jatkanut viikinkifiilistelyä esimerkiksi ohimotatuointien parissa.

Rune Priest oli koottu taitavasti Deathwatch Overkill -boksin Librarianista. Koko työn viimeisteli korkeuseroin varustettu, maisemoitu display base. Hatunnoston arvoinen suoritus, puhtaalla tekniikkatyöskentelyllä kruunattu iskujoukko erottui edukseen skabavitriinissä!




Toinen sija
CIA SAD Operatives
Juha Nieminen

Juha Niemisen operaattoritrio toi hyvää tosimaailman särmää ryhmäkategorian kärkikolmikkoon. Teoksessa kolme CIA:n Special Activities Divisionin operaattoria tunkeutuu romahtaneen tiilimuurin läpi kohdetalon takapihalle. Figut ovat erikoisjoukkoja Hasslefreen valikoimasta.

Juhan työssä on erityisesti tarinaa kannattelevan display-alustan ansiosta kategorian paras ryhmädynamiikka ja kenties jopa kokonaiskilpailun vahvin narratiivi. Jalustoiltaan kulissiin uppoavat ampujat toimivat ryhmänä hienosti ja niissä on mainiota liikkeentuntua; on helppo kuvitella, mitä kohtauksessa oli tapahtunut hetki sitten, ja mitä ehkä kävisi seuraavaksi. Alustan maisemointi oli myös tehty näyttävästi ilman, että se vie huomiota itse miniatyyreiltä.

Työssä on monia Juhan mallaustyöskentelylle ominaisia tunnuspiirteitä, kuten hauska, yksityiskohtainen flokkisekoitus, weathering-efektit ja suorastaan autistisen tarkasti maalatut, realistisen sävyiset maastokuviot. Eri tekniikoita oli myös käytetty tehokkaasti, sillä siinä missä esimerkiksi muurin rappauspintaan oli saatu karkeaa tekstuurintuntua, oli iho ja vaatteet layeroitu pehmeästi.

Kolme figua oli myös erinomainen määrä ja useampi figu olisi jopa voinut syödä työltä fiilistä, tai sitten asettelun olisi ehkä pitänyt olla erilainen. Nyt ryhmä toimii loistavasti kokonaisuutena ja se on aiheensakin puolesta persoonallinen ja ajankohtainen.




Kolmas sija
Death Korps of Krieg Company Command Squad
Sakari Voutilainen

Skaban pronssisijalle selviytyivät Sakke Voutilaisen synkät Death Korps of Krieg -figut Forge Worldin mallistosta. Työssä Imperial Guard -rykmentin päällystö seisoi juoksuhaudan mudassa ja valmisteli linjoja uutta asemasotavaihetta varten. Ryhmässä oli 40K:n komentoryhmien klassiseen tapaan eri rooleja; lipunkantaja, komentaja, pari veteraania erikoisasein, kuria ja järjestystä valvova komissaari sekä radisti. Ryhmä oli myös peliteknisesti laillinen kokonaisuus.

Raadin mieleen oli selvästi 40K-henkinen, mutta värivalintojensa ansiosta kuitenkin persoonallinen tematiikka. Upseerin sininen takki luo fiiliksen aatelismiehestä tai ehkä jostain yhteydestä Keisarilliseen Laivastoon. Väriteema on synkkä, mutta sitä kontrastoivat hyvin punaiset yksityiskohdat sekä Plasma Gunien OSL-värihehkut. Työn tekniikka ei ehkä yllä muiden sijoittuneiden tasolle, mutta ryhmä on hyvä kokonaisuus ja valittujen figujen toisistaan poikkeavat yksityiskohdat tekevät ryhmästä mielenkiintoisen katsella.




Muut shortlistille suoriutuneet ryhmät

Samuli Salovaaran hienosti Warhammer Fantasy Battle -figuista keräilty Frostgrave-jengi oli kategorian ehdoton väripilkku. Figut olivat huikean persoonallisia ja ryhmästä välittyi heti tarina; jonkinlainen kauppias oli kai lähtenyt matkaan kirstunvartijoineen, henkivartijoineen, neuvonantajineen ja lipunkantajineen. Myös hauskat mukulakivialustat saivat raadilta kiitosta. Yleisilmettä latistivat hiukan paksut maalikerrokset ja jopa vähän silmiinsattuvan kirkkaat värivalinnat. Hiukan maanläheisemmin sävyin toteutetut korostukset olisivat voineet tuoda ryhmään tietynlaista "uskottavuutta", joskin tässä oltiin ehkä haluttu mennä klassisen Fantasy Battlen väriloistolla.

Mikko Savolahden Mordheim Warband oli niin ikään upeasti koostettu ja figut olivat tunnelmallisesti konvertoitu. Ryhmän tunnisti yhdellä vilkaisulla Mordheim-jengiksi ja myös figujen välinen kemia toimi. Käytetty väripaletti yhdisteli varsin toimivalla tavalla kylmiä ja lämpimiä sävyjä, mutta korostukset olivat paikoin vähän liiankin räväkät ja sarjakuvamaiset, eivätkä rajuin kontrastein toteutetut maalipinnat eritisesti vaatteissa oikein tavoittaneet materiaalintuntua. Metallit, puuosat ja alustojen kivipinta olivat kuitenkin onnistuneita ja yksityiskohtia oli hauskaa bongailla.

Matias Grönqvistin vekkuli Infinity-kolmikko oli ensimmäisiä shortilistille valittuja ja pelikäyttöön tehdyt figut toimivat todella hyvin matkan päästä tarkasteltuna. Beissien ja figujen välinen kontrasti oli toimiva olematta kuitenkaan liian räikeä ja erityisesti naissankari oli vaikuttavasti layeroitu. Pupurobotteja vaivasi kuitenkin paikoin vähän kiirehdityt värialueet ja esimerkiksi korvien mustissa paneeleissa oli valitettavasti silmäänpistävät wash-lammikkorajat. Koko joukko olisi myös tarvinnut ehkä jonkin selkeän spotti- ja kontrastivärin rikkomaan hiukan monotonista väripalettia.

Tommi Malkin Infinity-sotilasryhmässä taas oli upeat värivalinnat ja näissä oranssien linssien tuoma kontrasti toi mukaan sen, mikä pupujengistä puuttui. Maanläheiset sävyt toimivat loistavasti sotilaallisessa viisikossa ja dynaamisissa figuissa oli erinomaista fiilistä. Eri asein varustetuille hahmoille olisi voinut hyvin nimetä roolit esimerkiksi jonkin toimintaleffan castissa; yksi laskelmoiva johtaja, rämäpää raskasasespesialisti... Hyvää settiä! Miniatyyrien alustat olivat kuitenkin niin keskeneräiset (metallifigujen slottastandi esimerkiksi näkyi monilla peittämättömänä hiekoituksen välistä, beissien reunoja ei oltu viimeistelty...) ettei viisikolla ollut asiaa TOP3:een. Tekniikkansa ja väriensä puolesta ryhmä oli kuitenkin yksi tuomariston suosikkeja.



Kategorian muita upeita töitä

Juha Nieminen oli maalannut skabaan 40K-universumin Meganob-kolmikon. Kromlechin valtavat örkkifigut oli aseteltu tunnelmalliselle aavikkojalustalle.

Esko-Jaakko Lehden Word Bearereita johti uhrikivelle noussut Sorcerer Lord.

Teemu Kujalan karaistuneet Napoleonic-veteraanit olivat parhaillaan palaamassa äiti Venäjältä.

Mika Vuorion pirteäsävyiset, historialliset ruotsalaiset olivat yksi tuomariston suosikkeja ja yhden raadin jäsenen mielestä jopa koko kilpailun toimivin ryhmäkokonaisuus. Figut oli hyvin valittu ja niissä oli TOP3:n operaattorien tapaan erinomainen ryhmäkemia. Maalaustekniikka ei ehkä ihan kantanut kärkisijoille asti, mutta svedut toimittivat kilpailussa hienosti väriläiskän ja katseenkääntäjän virkaa koreine lippuineen!

Jukka-Pekka Heikkinen toi Oulusta asti skabaan tyylikkään tummanpuhuvat Chaos Space Marine -erikoisjoukot, jotka oli konvertoitu Grey Knight- ja Thousand Sons -figuista.

Matti Alasen harlekiiniprätkät saivat kiitosta värivalinnoista ja toimivista, hyisen tundraisista alustoistaan.

























Olli myönsi pääpalkinnon Mikaelille Helsinki Grand Tournamentin loppuseremoniassa, Juhan pohtiessa taustalla "Miten tässä näin kävi, olisikohan sittenkin pitänyt tehdä Multicamin sijasta MARPAT-kuvio..." Onnittelut kaikille TOP3-sankareille ja valtavat kiitokset kilpailuun osallistuneille!

























Poromagian sponsoroimasta palkintopinosta löytyi niin kulutustavaraa, kuin pysyvää memorabiliaakin!


GT Debrief: Making of WRHD Helsinki Grand Tournament

$
0
0
Viime viikonloppuna pelattiin läpi War Head Helsinki Grand Tournament, josta tuli Turku Fanaticin siirryttyä kesäkuulle kevään kovatasoisin ja odotetuin 40K-turnaus. Tavallisesti War Headin kompetitiivisen turnausvuoden kevätkaudella järjestettävä huipentuma Triad oli tänäkin vuonna suunnitelmissamme, mutta kuultuamme Poromagian suunnittelevan omaa pöytäpelitapahtumaa, päätimme liittyä mukaan omalla, avoimella ohjelmanumerollamme. Triadin perusperiaatteenahan on meriitti- ja näyttöpohjainen kutsujärjestelmä, joka sopii paremmin yksityistilaisuuteen; avoimessa conissa olisi parempi järjestää julkinen ja täysimittainen turnaus.

Aloitimme tapahtuman suunnittelun hyvissä ajoin ja tuotimme tapamme mukaan myös vähän markkinointimateriaaleja, tehden muun muassa 40K-version klassisesta Full Metal Jacket -elokuvajulisteesta viestintää varten. Sääntöpaketista halusimme kilpailuhenkisen Grand Tournament -perinteitä kunnioittaaksemme ja tutkimme muun muassa Sotavasaran foorumeita osviitaksi siitä, minkälaiselle turnauspaketille voisi olla kysyntää. Codexien välillä vaihtelevaan pistekoriajatukseen perustuva komppisysteemi kiinnitti mielenkiintomme, sillä se olisi käytännöllinen tapa viilata tehokkaimpien armeijoiden terävintä kärkeä ilman, että sääntöpaketin erratasta tulisi sivujen mittainen. Teimme draftin sääntöpaketista ja keräsimme siitä palautetta esimerkiksi European Team Championships -joukkueen aktiiveilta. Otimme turnaukseen mukaan pitkästä aikaa myös maalauspisteet, sillä visuaalisuus on tärkeä osa peliä ja myös osallistujien taiteellisen vaivannäön tunnustaminen on klassinen Grand Tournament -käytäntö. Pian sääntösetti oli valmis ja ilmoittautuminen saatiin auki!

Ensimmäiset parikymmentä lippua myytiin alta aikayksikön ja nostimme pelaajakapasiteetin 36:en yhteistuumin PoroCon-organisaation kanssa. Tapahtuman kasvaessa tunnustimme myös oman maastokokoelmamme rajallisuuden ja lähetimme sota-apuhakemuksen liittolaisillemme Nopat & Taktiikka Ry:ssä. Halusimme turnaukseen laadukkaat pöydät ja riittävästi vaihtelevaa maastoa sekä erityisesti peliä tasapainottavia los block -elementtejä; Noppakerhon panoksen avulla päästiin hyvin tavoitteeseen. Kun venue oli pystytetty, oli fiilis kieltämättä tyytyväinen; pöydät olivat näyttäviä, niiden ympärillä oli hyvin tilaa myös Hammer and Anvil -deploymentia varten ja turnauspaikka oli avara. 

Turnauspaikan pystytys alkoi varhain turnausviikonloppua edeltävänä perjantaina, mutta jo siihen mennessä oli tehty paljon duunia tapahtuman eteen. Olimme muun muassa laatineet coveragea, printanneet ja kehystäneet palkintodiplomit valmiiksi, suunnitelleet erilaista oheisohjelmaa ja käyneet dialogia osallistujien ja muiden järjestäjien kanssa. Turnauspaikalle saapuessaan osallistujat saattoivat napata valmiiksi tulostetut armeijalistansa seinältä ja osallistua "Assassinorum Deadshot Quiziin", jossa pelaajien piti tunnistaa klassisia 40K-erikoishahmoja näiden siluetin perusteella. Monet pelaajat toivat myös skabafiguja maalauskilpailuumme, jonka molemmat kategoriat keräsivät lauantain aikana runsaasti inspiroivia töitä. Tapahtumapaikalle Suvilahden Kattilahallissa syntyi hieno, toverillinen ja odottava ilmapiiri, jonka käynnistyneet pelit sytyttivät pian scifisodan liekkeihin.
Koko turnauksen ajan pidimme yllä mahdollisimman reaaliaikaista tulospalvelua kanavoiden kierrosten paritukset ja yksittäiset matsitulokset blogiimme ja Sotavasara.netin coverageketjuun sitä mukaa, kun pelit tulivat päätökseensä. Napsimme myös valokuvia osallistujista ja näiden figuista hienon kisatunnelman välittämiseksi ja koostimme Facebookiin myös armeijagalleriat lounastauolla suoritetun maalausarvostelun aikana. Turnauksessa oli tietysti sääntöpaketin johdattelemana ainoastaan kokonaan maalattuja kokonaisuuksia, mikä lisää aina peli-iloa. Samoin maalauskilpailua dokumentoitiin figu kerrallaan, mistä ovat todisteena sekä single-, että ryhmäkategorioiden GT-kisagalleriat tuomaripalautteineen.

Loppujen lopuksi viikonloppu oli pitkä, mutta äärimmäisen palkitseva. Pistekorijärjestelmä vaikutti erityisesti viimeisen kierroksen kärkipeleissä toimivan hyvin; mieltäni lämmittivät Eldarien ja Necronien (joiden piste-ero sääntöpaketissa oli 250 pistettä robottien eduksi) tasapeli ja Sisters of Battle -armeijan taistelu turnausvoitosta viimeiseen saakka. Tällä kertaa peliaika tuli kuitenkin loppuunsa ennen ratkaisevia uskontekoja ja Fight Club -konkari Emppu Niemen onnistui varmistaa voittonsa 20-0 Massacrella mirror matchissa Aleksi Meurosen Tau Empiresta. Palkintoja oli kuitenkin luvassa koko kolmen kärjelle ja Emppu Niemi (Farsight Enclaves), Esa Ristisuo (Adepta Sororitas) ja Eetu Peltola (Necrons Decurion) saivat kukin kehystetyn War Head Helsinki Grand Tournament -kunniakirjan sekä voittajajärjestyksessä valinnan Poromagian sponsoroimista palkintopeleistä, joihin kuuluivat Horus Heresy: Betrayal at Calth, Deathwatch Overkill sekä Execution Force. Tapamme mukaan jaoimme kuitenkin myös bonuspalkintoja parhaasta armeijasta (Mikko Savolahden Dark Angels, bunkkerimaastosetti ja kunniakirja), fluffiasenteesta ("Paras Predator" -palkinto, Mikko Savolahti, palkintona Predator 1 ja Predator 2 -DVD:t ja White Dwarf Visions), sekä "Kaaoksen Paluu" -tematiikasta (Juha Kortemaa, palkintona Khorne-aiheinen oheistarvikesetti ja puteli Poppamiehen pääkallochilikastiketta). Lopuksi myös kaikki turnauksen palkintojenjakoon jääneet pelaajat saivat White Dwarf -kiitokset osallistumisesta.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli onnistunut, vaikka sääntöpaketissa onkin aina viilausvaraa ja maastot toki voivat aina olla runsaammat ja tasalaatuisemmat. Päällimmäiseksi tunteeksi jäi kiva fiilis ja ylpeys omasta tekemisestä. Hyvälle jengille on kiva järjestää meininkiä ja lopulta paras palkka on kuitenkin se hyvinvoiva pelaajayhteisö, jossa itsekin saa harrastaa ja nauttia inspiraatiosta.

Teemu Juselius ja Björn Söderström pohtivat vastauksiaan hahmovisaan. Jengi tunnisti yllättävän hyvin vanhempiakin special charactereita, mutta Forge Worldin hahmot tuottivat vastapainoksi kiperää haastetta! Montako olisit itse tunnistanut ja nimennyt googlaamatta?

Turnauksen armeijat olivat kaikki maalattuja ja pääasiassa hienoja kokonaisuuksia. Täydet maalauspisteet saivat Mikko Savolahden Dark Angelit, Antti Halosen palkitut Space Wolfit sekä Harri Hokkasen palkkamaalattu War Convocation kolmella Onager Dunecrawlerilla.

Esa Ristisuon Sisters of Battle -armeijan menestys oli inspiroivaa seurattavaa ja se kertoo veteraanikenraalin peliälystä sekä varmoista otteista. Space Marine -veljet jäivät tällä kertaa statistin rooliin tuomaan ulottuvuutta ja monipuolisuutta sisariensa rinnalle.

Lopulta kukaan ei jäänyt nuolemaan näppejään, vaan koko köörille löytyi kotiinviemisiä White Dwarf -pinoista.

Hyvähenkiset pelaajat tekivät tälläkin kertaa ilmapiirin, emmekä organisaation puolesta kuulleet yhtään sääntöväittelyä tai joutuneet ratkaisemaan ainuttakaan konfliktia paria line of sight -ruulausta huolimatta.

Toimitsijapisteellä kerroimme myös pelistä ja sen historiasta muille PoroCon-kävijöille, esittelimme maalauskilpailun näyttävää silmäkarkkia ja pidimme kaiken aikaa turnauksen kulkua seuraavat ajan tasalla coveragen kautta. Ehkä WRHD Helsinki GT.stäkin saadaan vielä perinneturnaus?

Vaikka viikonloppu oli varsinainen maratoni, ei nälkä silti sammu; War Head crew etenee jo kohti ensi sunnuntain 40K First Contact -aloittelijaturnausta, jonka järjestämme Pasilan tukikohdassamme Fight Clubilla. Kiitokset vielä kerran Grand Tournamentin osallistujille, apureille, kumppaneille, coveragea seuranneille sekä Poromagian poroille, jotka saivat aikaan upeat puitteet figupeliturnauksille ja jeesasivat palkintoröykkiöiden pystyttämisessä.

First Contact Initiated

$
0
0


Kuten Helsinki Grand Tournament -loppubriiffissä mainitsimme, alkoi sunnuntaina 22. toukokuuta War Headin tapahtumarintamalla fluffi- ja teematurnauksiin painottuva ajanjakso. Ensimmäinen aloittelijoille ja pelin pariin palaaville suunnattu turnauksemme "First Contact" pelattiin Fight Clubilla kahdeksantoista pelaajan voimin. Aloittelijahenkisyys näkyi muun muassa hieman pienemmissä pistemäärissä, yksinkertaistetussa sääntöpaketissa sekä ohjauksessa, joka alkoi turnauksien tapoja ja käytäntöjä käsittelevällä esitelmällä ja jatkui pelin aikana sääntö- sekä taktiikkaopastuksella läpi sotaisan iltapäivän. Tavoitteenamme oli antaa kenraaleille hauska 40K-kokemus, murtaa ennakkoluuloja kilpapelaamisesta ja antaa kullekin osallistujalle valmiudet sekä itsevarmuutta osallistua myös isompiin suomalaisturnauksiin.

Myös järjestäjänäkökulmasta tapahtuma oli poikkeuksellinen ja freesi! Oli hauskaa tavata ihan uusia kasvoja ja kiittelimme pelaajia näiden mielenkiinnosta tapahtumaa kohtaan jo avajaispuheessa ennen PowerPoint-briiffiämme. Erityisen mielenkiintoista oli nähdä osallistujien armeijat; tiesimme, että Suomeen on piilotettu kaikenlaisia huikeita kokonaisuuksia, mutta nyt muutamat niistä olivat jalkautuneet Fight Clubin tantereille ihmeteltäväksi ja kuvattavaksi. Sunnuntain Hammerhead-taistelut olivat ehkä yhdet näyttävimmistä koskaan ja War Head -operaattorit saivat jakaa maalauspisteitä "kaksin käsin".



Turnauksessa pelattiin kolme kierrosta ja skenaariokuvaukset loivat päivän taisteluille viitekehyksen ja etenevän tarinan. Ensimmäisessä skenaariossa armeijakunnan pääjoukoista lähetettiin erilleen Splinter Force, jonka oli määrä ottaa selvää kummallisen radioviestin alkuperästä. Pian kävi ilmi, että kyseessä oli paroni Erasmus Dashingtonin hätäkutsu kaartin joukoille, ja että ylimys oli jättänyt jälkeensä jotain arvokasta, jota palaisi noutamaan myöhemmin. Saavutettuaan koordinaatteihin merkityn lokaation retkikunnat eivät kuitenkaan löytäneet mitään, ennen kuin juuri hetki ennen taistelukosketusta maanalainen tiedustelu paljasti jotain merkittävää; lopullinen taistelu käytäisiin kallioperään kaivetun titaanihangaarin päällä ja voittajalle kuuluisi sen uumeniin piilotettu Imperial Knight -sotakone.

Tunnelma oli koko päivän loistava. Kaikki pelikierrokset alkoivat jopa hieman etuajassa ja pelaajat olivat ottaneet omakseen fluffipelailun reilun ja sallivan asenteen. Osa kenraaleista pelasi ihan ensimmäisiä pelejään ikinä, mutta vastapelaajat neuvoivat toisiaan tarpeen tullen ja päivittelivät yhdessä kaameita tai onnekkaita nopanheittoja. Turnauksen päätuomarina toimi War Head Helsinki Grand Tournamentin voittanut Emppu Niemi, jonka kanssa annoimme sääntöapua ja myös neuvoimme pelaajia eri tilanteissa, kuten kinkkisimpien deployment-alueiden määrittämisessä ja päätöksissä, joissa pelaajat eivät olleet ihan varmoja mahdollisuuksistaan ja joukkojen voimasuhteista. Tavallisissa turnauksissa tuomarien vinkit eivät tietenkään tulisi kyseeseen, mutta ne sopivat hyvin aloittelijaturnauksen luonteeseen.



Lopulta esirippu laskeutui ja oli aika tunnustaa voittajia. Pääpalkinnon, eli Imperial Knightin voittivat, ketkäpä muutkaan, kuin Death Guard -legioonan petturit Niilo Kalakosken Chaos Space Marines -armeijasta! Pitkästä aikaa 40K-kentillä otelleen Niilon turnausta oli hauska seurata, sillä kokeneen figupelaajan varmat otteet nostivat underdog-listan monta kertaa pahasta paikasta tilanteen herraksi. Kaaoskenraalin listassahan ei sikäli ollut mitään erikoista, vain vähän lihamuuria ja Marineita Rhinoissa, mutta Niilon pelisilmä ja oman armeijan tuntemus menivät kaikkien odotusten vastaisesti edelle jopa finaaliottelussa tulivoimaista Tau Empire -armeijaa vastaan. Suuret onnittelut, galaksi palakoon!

Armeijan upeimmaksi armeijaksi valittiin monien täydet maalauspisteet saaneiden kokonaisuuksien joukosta Jussi Salosen vastavalmistunut Harlekiinijengi. Loistavalla väripaletilla varustettu, tarkasti maalattu armeija edustaa hienosti harlekiinihenkeä olematta kuitenkaan ihan päätön värisirkus; kylmä paletti tuo uskottavuutta yleisilmeeseen. Myös sotaisan lohduttomat kaupunkibeissit tekevät muuten värikkäästä armeijasta vakavammin otettavamman ja realistisemman. Tekniikkapuolella kynäruiskun pehmeää väriliukua ja sapluunatyöskentelyä on tasapainotettu huikean tarkalla layeroinnilla jalkaväen ja ajokkien kuljettajien salmiakkikuvioidussa vaatetuksessa. Mahtava kokonaisuus sisälsi myös kaikkia Harlequins Codexin eri yksikkötyyppejä!


War Head First Contact -lopputulokset


1. Niilo Kalakoski, Death Guard, 55 (Makeimmat objektiivit!)
2. Petri Ahola, Necrons, 53
3. Victor Grinan, Space Wolves, 44
4. Darryn Quirk, Orks, 40
5. Tuomas Lempiäinen, Tau Empire, 40
6. Jussi Salonen, Harlequins, 40 (Paras Armeija)
7. Esko-Jaakko Lehti, Black Templars, 39
8. Samuli Ahokas, Squat Mechanicus, 38
9. Tuomas Harju, Iron Hands, 35
10. Klaus Lehto, Flesh Tearers, 34
11. Jed Patton, Harlequins, 30
12. Mikael Laaksonen, Space Wolves, 27
13. Timo Kauhajärvi, Cult Mechanicus, 22
14. Tuomas Salmi, Imperial Guard, 21
15. Ville Herranen, Tau Empire, 21
16. Sacha Marcet, Emperor's Children, 21
17. Travis Finneran, Imperial Guard, 20
18. Juho Salmi, Orks, 14 (Fair Play -tunnustus)

Onnittelut voittajille ja tervetuloa uudelleen!


Via War Head Facebook:The First Contact surely didn't come without surprises. Our regular Fight Club combatants (led by David) had all chipped in and gifted Teemu with a beautiful Winsor & Newton Series 7 brush set as a thanks for War Head's continuing club activity and gaming events. I feel very thankful, it's absolutely great to have you guys participating and inspiring. Let's keep it rolling!‪#‎WRHD‬ ‪#‎FightClub‬ ‪#‎Surprise‬

It is day two after the planetfall. The sky and the twin moons hang grey over the silent plains. After breaking the pitiful resistance and establishing command positions, your headquarters have intercepted an encrypted distress message of great interest. Under precise inspection the signal is recognized to bear the credentials of Baron Erasmus Dashington of House Paragon. As the main force pushes towards the front line, a special task force is dispatched to investigate the vox message's origin...

+++


As your forces proceed with their mission, a dataslate has been scavenged from the dead hands of an enemy combatant. It seems that the hostile troops have been following the same leads, but have also gathered additional intel. It's apparent that Baron Dashington has left something behind, something he wants protected until he's ready to return and claim it back. A sacred weapon relic? A token of powerful xeno technology? You must double your efforts to reach the treasure site first.


+++


At first the place seemed empty. You could hardly conceal your frustration. As a last verification you ordered for a subterranean scan, just in case something was hidden in the soil. The operators ran their programs and soon enough a gasping intel officer brought you the news. 

"Sire, I've got two messages to deliver. Hostile forces are assembling at the horizon. We count a full battle group." 
"What else?" 
"We're standing upon a titan hangar, with an inanimate Knight inside."

First Contact Army Galleries

Off The Grid

$
0
0
Gathering inspiration. Back in full force soon!
#WRHD #TaskForceKowloon

Sweeping Advance

$
0
0


Boom, paluu kartalle pienen hiljaiselon jälkeen! Livahdimme vastikään hetkeksi tutkan alle ja matkasimme Teemu-Olli-Johannes-ketjulla zen-retriittiimme Hong Kongiin keräämään inspiraatiota ja vetämään henkeä kevään turnausrumban jäljiltä. Hauskaan reissuun kuului uutta ja vanhaa, kun näytin Ollille ja Johannekselle paikkoja ja hyviä shoppailuapajia siinä missä kävimme myös ihan ennennäkemättömillä mestoilla reilun viikon ekskursion mittaan. Reissuun kuului tietysti shoppailua, maisemia, projektisuunnittelua, ruokaa, Pacific Coffee -sessioita ja helteistä tunnelmaa. Hong Kong on kyllä paras.

Koko matkan ajan mielessä olivat kuitenkin kotiin jätetyt projektit, joiden pariin päästään nyt! Kesän mittaan on luvassa monia turnauksia (Turku Fanatic, Ropecon), joihin olisi kiva saada jotain uutta valmiiksi. Lisäksi jo käynnistetyt projektit odottavat valmistumistaan ja pian vitriinihyllyille pitäisikin olla asettaa pari ihan uutta armeijakokonaisuutta. Tämä tietenkin unohtamatta pelaamista ja fiilistelyä uusien ja vanhojen ystävien kanssa. Kesä näyttää siistiltä ja listaankin alle TOP5-jutut juuri nyt!

Reissu ja tuliaiset

Vihreää swagia kesän koitoksiin.
Matkailu avartaa ja toki myös piristää mieltä toden teolla! Nyt honkkarireissun jäljiltä pitää laittaa matkan aikana suunnitellut hankkeet rullaamaan. Mestoilta shopatut matkamuistot tietysti pitää mielialan korkealla pitkään reissun jälkeenkin! Teimme kaikki aika paljon ostoksia, Johanneksen investoidessa tuliaisiin, Ollin kartuttaessa retropeli- ja kenkäkokoelmaansa ja mun täyttäessä matkalaukkua uusilla kesäkuoseilla. Mun nykyinen suosikkibrändi Aape on japanilaislähtöisen Bapen (A Bathing Apen) kollaboraatiokumppani ja sen persoonallisia vaatteita saa ainoastaan Aasian suurkaupungeista. Lisäksi päivitin vähän mun vielä alkutekijöissään olevaa G-Shock-kellokokoelmaa sotilashenkisellä Rangemanilla. Hiljaa hyvä tulee!

Imperial Guard

Komentoryhmä odottelee jo käskyläisiä!
Mun pääprojekti 40K-rintamalla on tällä hetkellä aika laaja Steel Legion -armeijan uudelleenkasaus. Armeija tulee sisältämään hurjasti scratchbuild-fiilistä ja sen taustatarinaviittaukset tulevat historiallisista ristiretkistä sekä Lord Solar Machariuksen nelkkarifluffista. Armeijasuunnitelmat ottivat vastikään pienen kolauksen GW:n linjatessa FAQ Draftissaan liittolaistransportien säännöt uusiksi, mutta hankkeen kantava ajatus onkin onneksi fiilistely kilpailullisen armeijalistan sijaan. Johannes aisaparinani olen nyt rakennellut aika läjän jalkaväkeä sekä HQ-hahmoja ja pari ensimmäistä ryhmää on jo maaleissakin. Yleensä olemme pitäneet isommat projekti vakan alla ennen niiden valmistumista, mutta ehkä tällä kertaa voisi valottaa armeijan valmistumista, kun nimettyä deadline-turnausta ei tällä hetkellä ole näköpiirissä.

Sisters of Battle

Tänään nappasin vielä pari lisävaunua.

Tein ennen First Contact -aloittelijaturnaustamme aika ison heräteostoksen Sotavasara.netin myyntipalstalta, kun myyntiin oli kirjattu vaikuttavan kokoinen Adepta Sororitas -armeija. Tein hetimmiten tarjouksen kokeillakseni kepillä jäätä ja yllätyksekseni sainkin lunastettua koko kasan parempaan talteen tosi hyvään hintaan. Nyt kävi tuuri! Siskoista tulee mainio lisäosasto IG-armeijaan, sillä molemmissa jengeissä on hyvä fundamentalistinen ote. Maalauksessa ajattelin kokeilla sekaisin luun- ja metallinvärisiä panssareita yhdistettynä vaaleansiniseen vaatetukseen viittauksena Jerusalemin ristiretkeläisjoukkoihin. Sistereitä on nyt kasassa satakunta, mutta niiden rinnalle tulee tietysti maalata myös vähän Ordo Hereticusta ja Ecclesiarchyn hahmoja. Codex: Witch Hunters oli ilta- ja matkalukemisena koko reissun!

Kroot Mercenaries

Katsotaan sitten, tunnistatteko konversiopohjan...
Viime kesäksi valmistunut kroottiprojekti on jäänyt hetkeksi telakalle IG-armeijan vallatessa fokusvalokeilan, mutta ajattelin palata sen pariin erityisesti pelimielessä loppuvuoden aikana. Mulla ja Ollilla on ollut niille paljon uusia yksikköideoita, sillä käyttäessämme Kroot Mercenaries -armeijan pelaamiseen counts as -henkisesti Dark Eldar ja Eldar -kirjoja, on villimpienkin konversioiden pohjaksi aina jokin hyvä yksikkövalinta. Sovin jo ennen reissua tulevaksi viikonlopuksi pelin meidän uutta frendiä Mikaelia vastaan ja yritän saada yhden uuden yksikön maaleihin ennen sotaa; Kroot Avatarin haastamaan Fenrisin susilaumat kunniakkaassa kaksintaistelussa! Tästä varmaankin lisää lähempänä pelipäiväksi sovittua sunnuntaita.

Pelaaminen, kampanjat, Path to Glory

Yöskirmish PoroConissa aloitti pelikesän!
Sotahan se on aina mielessä. Olemme jo ilmoittautuneet Turku Fanaticin 40K-tiimiturnaukseen, eikä Ropeconia tietenkään voi missata. Lisäksi puhuimme Johanneksen kanssa, että olisi hauskaa lähteä yhdessä johonkin vähän rennompaan maakuntaturnaukseen pk-seudun ulkopuolelle. Erityisesti uusien tuttavuuksien haastaminen ja freesien turnausvalokuvagallerioiden kuvaaminen olisi hauskaa vaihtelua Helsingin skeneen, joka on tullut aika tutuksi monien vuosien varrella. Kotikentille taas aloimme kaavailla paria kampanjahenkistä turnauspäivää sekä vanhaan Path to Glory -narratiivipeliin perustuvaa 40K Skirmish -liigaa. Toivottavasti kesän mittaan ehtii pelata paljon uusilla ja vanhoilla figuilla, aurinkoisesta ulkoilusta puhumattakaan!

Myös Noppakerholla alkaa pian fiilispeleihin ja fluffimeininkiin keskittyvä 40K-kampanja!
Lisätietoja pian www.nopat.fi

Warp-bound Legionnaires

$
0
0


Kaaoksen etulinjamarsalkka Abaddon sai hetki sitten ilouutisia, kun tämän Black Legion Codex Supplement päivitettiin monien formaatioiden saattelemana uuteen kuosiin. Monet Kaaosta fanittavat turnauspelaajat ilahtuivat eritoten Cyclopia Cabal -noitakokouksesta, josta haettiin jo War Headin Grand Tournamentissa psyykkisten voimien avulla kilpailullista terää CSM-armeijalistoihin. Kaiken kaikkiaan oli ihan hauskaa, että Kaaos sai näin äkkiarvaamatta vähän huomiota, ja onhan formationit näppärä tapa antaa vähän siimaa heikommille yksiköille ilman kankeita uudistuksia itse kirjaan. Toisaalta Chaos Space Marineiden päivitys nykyaikaan on jo long overdue ja Supplement-uudistukset on aikamoista tekohengitystä. Uusi kirja ja Angels of Death -tyylinen legioonalisäri ulos vaan, sehän olisi GW:lle kuin rahan printtausta! Kaaos on kuitenkin yksi suosituimmista armeijoista.

Frontside-Ollin tähtäimet kiinnittyivät kuitenkin Sorcererien sijasta Daemon Engine Packiin; mikä loistava tekosyy rakentaa pari Forgefiend-kolossia aiempien Maulerfiendien seuraksi! Samaan syssyyn valmistui Black Legionin vahvistukseksi myös liuta muita demonihenkisiä yksiköitä.

Ollin uunituoreeseen Daemon Engine Packiin kuuluu konvertoitu Warpsmith ja kaksi Forgefiendia. 

Persoonallinen insinööri ja koneistaja on nousemassa kielekkeelle seuraamaan kättensä töiden mellastusta.

Kirkkaat hehkut aseissa ja hirviöiden koneistossa jatkavat armeijan kontrastiväriteemaa, joka tuo perinteiseen mustaan ja kupariin kivan lisäefektin. Myös päähän lisätyt tuntosarvet ovat persoonallinen elementti.

Olli myös pidensi Forgefiendien jalkoja ja nosti ne dynaamisesti takajaloilleen, viralliset figuthan etenevät nelikontin. Aseet on magnetisoitu, jotta plasmatykkien tilalle saa tarpeen tullen vaihdettua autocannon-gatlingit.

Helsingin Warhammer Storessa hiljattain järjestettyyn maalaustempaukseen Olli teki oman versionsa Black Legionin Dhar'leth-demoniprinssistä, joka on tuttu esimerkiksi nelosedikan Codex-kansikuvasta. Figuun on replikoitu hyvin artin yksityiskohtia, kuten pitkä kämmenselän yli ulottuva suojus ja olkapanssariin köytetty kaartilainen.

Myös alustassa maatuu keisarikunnan puolustajia.

Toinen uusi demoniprinssi on Ollille epätyypilliseen tapaan siivekäs. Pirullinen olento on yhyttänyt pyhiinvaeltajan ja keskustelee nyt matkamiehen kanssa syntyjä syviä.

Sulavalinjainen figu on alunperin Dweller in the Dark Citadelin Lord of the Rings -mallistosta.

Kumpi voittaa väittelyn?

HQ-osastolle liittyi äskettäin myös Viidennen Legioonan hylännyt entinen Librarian sekä tämän uudeksi henkiseksi opastajaksi valikoitunut Dark Apostle.

Uusista voimistaan juopunut noita on pitänyt osan alkuperäisistä varusteistaan, mutta on toki maalauttanut ne uuden isäntänsä tunnussävyihin.

Jalkaväkivahvistuksista taas vastaa Gal Vorbak -iskujoukko, jota Olli on kaavaillut pelaavansa Possessedien säännöillä.

Figuihin on tehty myös pieniä konversioita sinne tänne, sillä virallisissa hartsifiguissa ei tietenkään ole osavaihtoehtoja tai asentovariaatioita loputtomiin.

Kieroutuneesti mutatoituneet soturit ovat jättiläisiä Marineiden rinnalla ja ne onkin beissattu 40-millisille alustoille.


Lord Despoiler myhäilee terminaattorivartiostonsa ja Daemon Engineidensa riveissä, tällä kertaa Ristiretki ei voi kuin onnistua!

Valistunut Warpsmith antaa radioteitse ohjeita vihollisen puolustuslinjan murentamiseen.

Dhar'leth odottaa hetkeä iskeä, kunhan raskaasti aseistettu Chosen-jalkaväki ensin hiukan horjuttaa vihollisrintamaa...

Lojaalit Verienkelit jäävät rautademonien jalkoihin.

Black Legion tämänhetkisessä vahvuudessaan!

Curse of the Wulfen

$
0
0


Ennen alkukesän reissuja sovimme uuden frendimme Mikaelin kanssa haasteottelun, joka pelattaisiin palattuamme lomamatkoiltamme Hong Kongista ja Espanjasta. Kaupunkisamoilun ja auringonoton jälkeen oli hauskaa palata ruotuun ja valmistella uusia joukkoja peliä varten; suunnitelmat olivat mielen päällä koko reissun ja uusien sekä keskeneräisten projektien pariin oli mukavaa kotiutua. Kumpikaan ei kyllä ihan päässyt tavoitteeseensa ennen haastematsia, kun Wulfen-figujen loputtomat yksityiskohdat yllättivätkin perfektionistimaalaajan ja koska Olli halusikin mun Kroot Avatar -konversion oman siveltimensä alle. Taistelu pelattiin lopulta kuitenkin noin 1850 pisteen joukoilla perusskenaariolla Dawn of War, Cleanse and Control, Crusade, Kill Points ja Secondary Missions.

Mikael on vastikään aloittanut pelaamisen, joten matsi oli hyvää harjoitusta ja omien yksiköiden ja niiden lukuisten erikoissääntöjen opettelua. Space Wolffit on vielä erityisen kinkkinen armeija, kun niiden yksikkö- ja detachment-repertuaari on jaettu kolmeen eri kirjaan ja yksiköiden välillä jakautuvia synergioita on paljon. Mulle peli taas oli tarpeellista sääntökertausta ja valmistautumista Turku Fanaticin turnaussotiin, sillä oon viime aikoina keskittynyt lähinnä maalaukseen ja pelikunto on rapistunut aika tavalla. 40K:n säännöt kyllä ottaa haltuun aika nopeasti jos vain pelaa aktiivisesti, mutta etenkin pidempään harrastaneilla alkavat editionit sekoittua toisiinsa jo lyhyenkin breikin jälkeen ja "tuntumaa" on haettava muutaman pelin ajan uudestaan. Toki on hyödyllistä myös seurata muiden pelejä ja metailua esimerkiksi foorumeilla, jotta pysyy kärryillä uusista julkaisuista ja metan muutoksista. Näin siis kompetiitiivisesti ajatellen!

Mikaelin vuoden mittaan valmistuneeseen armeijaan kuului Rune Priest Jump Packilla, Wolf Priest Bikella, viisi hurjaa Wulfenia, viisi Skyclawia Power Fistilla, seitsemän Wolf Guard Terminatorin yksikkö, kolme Thunderwolfia kilvellä ja vasaralla, viisi Wolf Scoutia Snipereilla, kuusi Long Fangia neljällä Missile Launcherilla ja Lascannonilla, Lone Wolf Combi-Meltalla, Venerable Dreadnought Great Axella ja Blizzard Shieldilla, lauma Fenrisian Wolfeja, viisi Wolf Guardia Combi-Meltoin sekä Warlordinaan aina luotettava ja uskollinen Arjac Rockfist.

Kuvankauniit, klassiseen susiväriteemaan toteutetut figut ovat osa Mikaelin valtavaa Space Wolves -armeijaa, jonka kaikki maalatut napit pääsivät tässä matsissa kentälle. Joukkoja ja kalustoa on kuitenkin vielä sadoiksi maalaustunneiksi ja Great Company kasvaa varmasti vuoden aikana aika tavalla.

Arjac Rockfist toimisi tällä kertaa armeijan komentajana, Rune Priestin keskittyessä paimentamaan Thunderwolf-veteraaneja.

Myös Lone Wolf oli teroittanut veitsensä valmiiksi muukalaismetsälle.
Surefoot Kabalin riveissä taisteli tällä kertaa koko joukko mekanisoituja Krooteja, jotka toimivat tälläkin kertaa Dark Eldarien ja Craftworld Eldar -liittolaisten säännöillä. Yksikköteknisesti tämä tarkoitti Archonia, Haemonculusta ja Skyrunner Farseeria, neljää viiden ryhmää Kabalite Warrioreita Blastereilla, kolmea Windrideria ja kuutta Reaver Jetbikea, Talos Warbeastia, Beast Packia Beastmasterilla, viidellä Khymeralla ja kuudella Clawed Fiendilla, kolmea Grotesqueta ja kuutta Swooping Hawkia. Ajoneuvojen lähtöruuduissa suihkumoottoreitaan virittelivät viisi Venomia ja kaksi Raideria.

Krebain Surefoot oli valmis johtamaan muukalaisarmeijansa sotaan varomattomia Astartes-joukkoja vastaan. Haemonculuksella oli monia käyttökelpoisia (ja -kelvottomia) vinkkejä avaruussusien kesyttämistä varten.

Farseerin voimiksi osuivat tällä kertaa Psychic Shriek, Domination, Terrify ja Hallucination, kun taas Rune Priest valmistautui taisteluun Living Lightningilla, Fury of the Wolf Spiritsilla ja Murderous Hurricanella. Arjac Rockfist heitti Warlord Traitiksi re-rollit woundeihin haasteissa, kun taas Archonille siunautui Infiltraitti.

Knarlos Warbeast odotti jo nälkäisenä taistelukosketusta.

Taistelu käytiin keisarillisella esikaupunkialueella, jonka katukuvaan oli myös istutettu pieniä puistoja. Tärkeimpänä maamerkkinä oli näyttävä keisarillinen katedraali, jonka toinen puoli oli romahtanut tykistöiskussa kauan sitten.

Muukalaisten petolauma ja muut iskujoukot asettuivat raunioiden suojaan omalle kenttäpuoliskolleen. Koirat oli jo päästetty irti, mutta ne odottivat vielä kuuliaisesti isäntiensä merkkiä hyökätä.
Venom-liitovaunut ottivat Thunderwolfit ja kevyesti haarniskoidut Wulfenit tähtäimiinsä jo aikaisessa vaiheessa. Avaruussusien iskujoukot olisi hyvä pysäyttää matkalta, sillä Beast Packista ei ehkä olisi vastusta sekä Thunderwolfeille että raivokkaille, kirouksen riivaamille ihmissusille.

Toisaalla Wolf Priest ohjasi ajokkinsa Fenrisian Wolf -lauman keskuuteen. Sotapappi johtaisi eläimet taisteluun Wulfenien oikealla sivustalla, kun taas Thunderwolfit nauttisivat näiden tarjoamasta innoituksesta ihmissusien vasemmalla puolella.

Great Knarloc oli yksi Krootien soluttautujista ja se hiipi metsikön lävitse kohti Long Fangeja ja niitä suojaavaa Skyclaw Packia.

Taistelu alkoi ja Krootien iskujoukot hakivat parempia asemia. Erityisesti Swooping Hawkit tekivät pitkän poikittaisliikkeen päästäkseen lähemmäs Venerable Dreadnoughtia, joka olikin asettunut sivuun Space Wolfien päätaistelulinjasta.

Jalan etenevä talsija lähti taittamaan matkaa kentän ylitse, huutaen kovaäänisistään solvauksia petollisille alieneille.

Archonin oma Grotesque-ryhmä mukanaan Haemonculus kiihdytti Aethersailien boostaamana Raiderinsa ihan vihollisen takalinjoihin uhkaamaan raunioissa aseitaan lataavia Long Fangeja. Vikkelästi edennyt Talos-Knarloc pitäisi huolen Skyclaweista ja pippuroi yhden taistelijoista Splinter Cannonillaan.

Muut tämän Kroot-laidan taistelujoukot keskittivät tulituksensa Wolf Guardiin, jotta Avaruussusilla olisi näyttää vähemmän panssarintorjunta-aseita Archonin vihollislinjoihin lentäneelle Raiderille. Tulituksesta jäi henkiin yksi Wolf Guard, joka näki parhaaksi vetäytyä pois tulen alta lähelle taistelukentän reunaa.

Skyclawit valmistautuivat rynnäköimään Talosin kimppuun ja pyrkivät pehmittämään kohdettaan Meltagunilla, pistooleilla ja Krak-kranaatilla. Samalla Long Fangit ampuivat neljä rakettia ja voimakkaan Lascannon-laukauksen, mutta onnistuivat vain viemään parhaansa mukaan väistelleestä Raiderista Hull pointin ja aiheuttamaan siihen Crew Shaken -tuloksen.

Rune Priest vilkaisi viimeisen kerran ennen rynnäkköä linjojensa taa kantaen huolta vasemmasta nurkasta, jossa Long Fangit joutuisivat pian käsirysyyn Krootien päällystön kanssa. Fangin veteraani tiesi kuitenkin, että iskujoukkojen olisi pakko rynnätä Krootien pääjoukkojen kimppuun, etteivät näiden myrkkykonekiväärit tikkaisi koko fenrisilaisarmeijaa neulatyynyksi.

Mikaelin aggressiivisessa ohjauksessa Thunderwolfit ottivat Wulfenien liikebonusten vahvistamana pitkän loikan keskustaan ja charge-etäisyydelle etumaastoon työntyneistä Venomeista. Näitä seuraisivat pian Fenrisian Wolfit ja itse iskujoukot raivon valtaan saaneet ihmissudet. Rune Priest osoitti tehokkuutensa tappamalla alkajaisiksi pari Swooping Hawkia psyykkisillä voimillaan ja räjäyttämällä sitten yhden Venomeista tarkkaan tähdätyllä plasmapistoolin laukauksella! Samalla Space Wolfit saivat First Blood -pisteen.

Muutama susi kaatui Venom-tulitukseen ennen kuin nämä pääsivät raunioiden suojaan.

Fenrisian Wolfit onnistuivat chargensa Swooping Hawkeihin ja kävivät pureksimassa liihottajista Blood and Guts -korttipisteen. Wolf Priestin myöntämät re-rollit ja Wulfenien susiliittolaisilleen antamat Hammer of Wrath -hyökkäykset olivat liikaa Krootien eliittijoukoille.

Skyclawit iskeytyivät xenojen sotahirviön kimppuun ja iskivät siihen yhden haavan Power Fistillaan.

Krootit kävivät vastatoimiin. Archon johti joukkonsa tärähtäneestä Raiderista kohti Long Fangeja ja näiden kyyti kiihdytti kaappaamaan objektiivin keskustasta. Muukalaisten rynnäkkö loppui kuitenkin lyhyeen, kun nämä heittivät tuplaykköset chargeen, eivätkä saavuttaneetkaan Space Wolfien tulitukijoukkoja. Pitkähampaisten sinkomiesten overwatch kuitenkin upotti pari haavaa etummaiseen Krootesque-mutanttiin.
Toisaalla Reaver Jetbiket kuitenkin pääsivät perille, hävittivät säälimättä Fenrisian Wolfit ja niitä johtanut Wolf Priest jäi yksin. Space Wolf -johtaja osoittautui kuitenkin kovaksi palaksi, kun tämä murskasi kaksi kroottipyörää raunioiden seinää vasten sinihehkuisella sotavaltikallaan. Kaukaisessa nurkassa Knarlocin onnistui ajaa Skyclawit tiehensä liiskattuaan yhden sotureista alleen.
Lisää verenvuodatusta nähtiin keskellä, kun Beast Pack iskeytyi Farseerin johtamana Thunderwolfeihin. Farseer oli koettanut ensin nujertaa Astartes-soturien taistelutahdon psyykkisin voimin, mutta Thunderwolfit olivat onnistuneet Terrify-testinsä ja Rune Priestin onnistui kumota vaarallinen Psychic Shriek. Sama periksiantamattomuus jatkui taistelussa, sillä Krootien onnistui aiheuttaa ukkossusiin vain hajahaavoja suurimman osan Khymeroista kaatuessa Rending- ja Thunder Hammer -lyönteihin.

Vetäytymisestään toenneet Skyclawit loikkasivat nyt lähtökuoppiinsa jääneen Kroot-komentoryhmän viereen, aikeenaan ostaa hengellään Long Fangeille lisäaikaa tuhota raskaine aseineen tärkeitä viholliskohteita.

Samalla taistelukentälle ilmestyi kirkkaan valonvälähdyksen saattelemana Space Wolfien omia eliittijoukkoja! Arjac Rockfist johti Wolf Guard Terminatorien teleport-operaatiota, jonka oli määrä murskata susirintamaa terrorisoiva Knarloc.

Taistelun keskustassa Wulfenit ryntäsivät auttamaan veljiään taistelussa Beast Packia vastaan. Krootien eläintarha alkoi jäädä alakynteen, mutta sen rippeet onnistuivat kaatamaan pari ennestään haavoittunutta Thunderwolfia. Lähettyvillä Wolf Priestin onnistui voittaa taistelu Reavereita vastaan ja kauhistuneet muukalaiset ajoivat tiehensä. Sotapappi kätkeytyi raunioon vetämään henkeä ja odottamaan uutta tilaisuutta iskeä.

Koko taistelun ajan Krootit olivat pyrkineet hyödyntämään vahvuuksiaan ja erityisesti suorittamaan maksimimäärän aluehallintaobjektiiveja hyvän liikkuvuutensa ja objective secured -yksiköidensä turvin. Nyt olisi kuitenkin aika alkaa tappaakin niitä vihollisia, jotta jäljelle jäisi vielä joku krootti kertomaan hyvästä korttimenestyksestä jälkipolville.

Takanurkan objektiiville samoili samassa outflankista Kabalite Krooteja, jotka yhteistyössä Venomien tulituen kanssa valtasivat nurkkakohteen tarkkuuskiväärein varustetuilta Wolf Scouteilta ja näitä suojanneelta Lone Wolfilta.

Windrider Biket saivat hyvän liikkeensä ansiosta tähtäimeensä Wolf Priestin ja näiden matkaanlähettämät laukaukset veivät hengen Space Wolf -pastorilta. Samoin Venerable Dreadnought oli jo päässyt vaarallisen lähelle ja Krootien jäntevät ja valppaat jalkaväkijoukot vastasivat haasteeseen...

Haemonculuksen kehittämä blaster oli liikaa Space Wolfien Dreadnought-vanhukselle ja tämä räjähti suuressa tulipallossa yhteen tarkkaan tähdättyyn laukaukseen suuresta Blizzard Shieldistään huolimatta. Myös kentän toisella laidalla Krootien jalkaväen aseet pitivät raskasta panssaria pilkkanaan suurimman osan kentälle teleportanneista Wolf Guard Terminatoreista kaatuessa kolmen muukalaisryhmän yhteistulitukseen.

Archon ja Grotesquet eivät antaneet Skyclawien hidastaa etenemistään yhtään pidempään kuin oli pakko ja urheasti taistelleet Space Wolfit kaatuivat pian, vieden kuitenkin yhden Grotesqueista mukanaan.

Keskustassa Wulfenien ja Thunderwolfien yhteistyö kuitenkin niitti maahan koko petolauman johtajineen. Lopuksi Thunder Hammer löi myös liikennemerkin päälle paennen Skyrunner Farseerin muusiksi asfaltin pintaan.

Rune Priest liittyi nyt johtamaan Wulfeneita ja johti ihmishukat kohti kauemmas lipuvia Venomeita. Papin plasmapistooli vei yhden hull pointin toisesta, mutta tämän charge ei ihan kantanut lyömään kiituria ilmasta. Wulfenit sen sijaan jatkoivat omille teilleen ja kävivät repimässä yhden Kroot-ajoneuvon tonttiin paljain käsin.

Nurkan rauniotaistelussa Raiderit yrittivät Dark Lance -ballistoinensa tukea komentoryhmänsä rynnäkköä parhaansa mukaan. Viimeinen Wolf Guard oli jo kaatunut nuolenheittimen ammukseen käytettyään Combi-meltansa yhteen Krootesqueista.

Muukalaisia tuntui nyt tulevan joka kolosta ja näiden tulitus oli liikaa taistelun väsyttämille susille. Wulfenit kaatuivat overwatch-tulitukseen juuri, ennen kuin ehtivät lähettämään Kabalite Warriorit manan maille Russin ja Keisarin nimeen.

Arjac johti selkeä tavoite mielessään Terminator-vartiostonsa lähitaisteluun Knarlocin kanssa. Ukkosvasara alkoi heilua.

Äkkiä tilanne oli kääntynyt Space Wolfien last standiksi katedraalin raunioissa. Venomit ja jetbike-iskujoukot parveilivat lähemmäksi valtaamaan objektiiveja ja hakemaan tulisektoreita raunioiden lomitse.

Vaikka Space Wolfien warlord menettikin lähitaistelussa Krootien hirviötä vastaan koko henkivartiokaartinsa, murskasi tämä lopulta Knarlocin kallon väsymättömällä Thunder hammer -moukaroinnillaan. Peto oli kaatunut!

Vähintään yhtä urhea oli kuitenkin Long Fang -ryhmä, joka piti puolensa käsikähmässä Archonia, Haemonculusta ja Grotesqueita vastaan ja onnistui yli odotusten jopa tappamaan loput mutanttikolossit sekä haavoittamaan molempia Kroot-upseereita! Todellisia Keisarin esitaistelijoita!

Päivä oli kuitenkin muukalaisten, sillä myrskyisä Splinter Cannon -tulitus kaatoi Arjacin ja Long Fangien viimeinen raketinheitinmies jäi seitsemännen vuoron lopuksi keisarillisten joukkojen ainoaksi selviytyjäksi. Muukalaisolennot olivat lopulta voittaneet taistelun 17-3, mutta tunsivat kyllä nahoissaan sankarillisten Space Wolf -soturien aiheuttamat tappiot ja kalustomenetykset. Nyt Surefoot Kabalin olisi vetäydyttävä huoltamaan joukkojaan ja nuolemaan haavojaan. Kaupunkialue olisi kuitenkin toistaiseksi xeno-joukkojen hallussa ja näillä olisi tyrmässään ihka aito Long Fang -panttivanki!

Kiitokset Mikaelille hauskasta matsista, johon hienosti maalatut armeijat toi taas erityistä kipinää. Sovitaan pian uusi taistelu ja koetetaan saada loputkin keskeneräiset vahvistukset väreihin!


The Apex Shaper

$
0
0
Turnauskevään ja lomailun ohessa aloimme Ollin kanssa viimein suunnitella vahvistuksia Kroot-armeijaamme varten! Muistot viime vuoden hullusta rakentelu-urakasta tulvivat aina mieleen valmistuneita figuja tsiikaillessa ja krooteista jäi fiilis jotenkin erityisen inspiroivana, mielikuvituksellisena ja visuaalisena projektina. PoroCon-kirpputorilöydöt tarjosivat hyvän sysäyksen muukalaisten pariin palaamiseen kun löysimme iloksemme muuan myyntipöydältä kolme metallista Krootoxia. Niistä tulee luultavasti jonkinlaisia tulitukiyksiköitä, sillä Krootox-ritareita meillä on petolaumassa jo riittämiin!

#IamKroot phase 2 aloitetaan kuitenkin counts as Avatarilla, eli jättimäisellä melee-spesialistilla ja armeijan Lord of War -esitaistelijalla. Taustatarinassa hahmolla on harvinainen Shaper-mutaatio, jota esiintyy vain noin yhdellä tuhannesta krootista. Erään kasvua säätelevän elimen vajaatoiminnan vuoksi yksilöt kasvavat jättiläismäisiin mittoihin ja saavat tämän ansiosta merkittävän roolin laumassa ja Kroot-yhteiskunnassa. Tilansa vuoksi nämä Apex Shaperit tai Huntmasterit ovat kuitenkin kovin lyhytikäisiä ja yksinkertaisia, eikä näistä siksi ole hallitsijoiksi. Olentojen urheus ja fyysinen kyvykkyys toimivat joka tapauksessa mittavina inspiraation lähteinä ja palvonnan kohteina Apex Shapereita seuraaville krooteille, jotka pitävät näitä jumalten sanansaattajina.

Figuhan on alunperin Games Workshopin Inquisitor-pelin Kroot Mercenary, joka tietysti 54-millisenä figuna on valtava tavallisten krootien rinnalla. Olli loottasi metallifigun raadon jonkin lopettaneen keräilijän bitsboksista ja tiesimme heti, että siitä täytyisi tulla joko Avatar tai Wraithlord! Myös Lord of War -yksikön kohdalla jatkoimme yhteistyöskentelyä muun armeijan viitoittamaan malliin. Tein itse konversion monine pienine yksityiskohtineen ja beissasin "Kravatarin" Dreadnought-alustalle, ennen kuin Olli haki jättikrootin maalaukseen. Juhannuksen jälkeen figun pitäisi olla valmis ja voidaan palata asiaan tarkemmin yksityiskohtien parissa!



Article 0

Assembly Line

$
0
0
"Holiness is in right action, and courage on
behalf of those who cannot defend themselves."

Keisarillinen projektikesä jatkuu kuumana pienestä kroottihairahduksesta huolimatta! Mun pääprojekti on jo jonkin aikaa ollut Steel Legion -armeija, josta tulee hiukan historiallisvaikutteinen yhdistelmä scifiä ja keskiaikaa tietyntyylisen vanhan (ja vähän oudon...) 40K-kuvituksen tapaan. Erityisesti ristiretket ja Lord Solar Machariuksen perintö ovat vahvana inspispuolella. Pitäisi viimeistellä se moodboard tai kirjoitella vähän fluffia, niin sais ajatuksen ehkä tehokkaammin välitettyä! Toki figut puhuu ennen pitkää puolestaan.

Sain ennen reissua maalattua Combined Infantry Squadin konvertoimattomat lasgun-miehet, joiden seuraksi liittyy myöhemmin toistakymmentä konffattua jannua joukossaan kersantteja, erikoisasespesialisteja, pyhiinvaeltajia ja muita kansankiihottajia. Itse armeijalistasuunnitelma on veteraanipainotteinen, mutta yhteen Infantry Platoonaan onkin sitten hauska käyttää monenlaisia random-figuja tuomaan meininkiä ja sävyjä armeijaan.

Nyt kun hankin heräteostoksena Sororitas-armeijan, tein saman tien pari väriteemaprotoa kaartin uudelle liittolaisosastolle. Kokeilin ensiksi luunväristä haarniskaa, mutta se tuntui sinisiin vaatteisiin yhdistettynä jotenkin liian ruotsalaiselta, joten tein heti perään version metallisella panssarilla ja olin siihen tyytyväisempi. Kaartin ja siskojen maalaus etenee siis jatkossa käsi kädessä kun mitään tiukkaa deadlinea ei ole; tämän vuoden Ropecon-sääntöpaketti ei valitettavasti sallinut mun listasuunnitelmaa joten en ole kiirehtinyt projektin kanssa. Visio on tällä kertaa niin vahva, etten halua tinkiä siitä coninkaan takia.

Vaikka Steel Legion -figut on sellaisenaankin huippumakeita, on armeijan napeissa haettu yksilöllisyyttä ja lisäfiilistä pikku konversioilla. Oon myös yhdistellyt sekaan muita klassisia metallikaartilaisia esimerkiksi Cadian- ja Tallarn-mallistoista variaation vuoksi. Sotilaat taistelee oikeastikin aika sekalaisissa varusteissa ja pieni vaihtelu vaatteissa ja varusesineissä tuo joukkoihin tietynlaista realismia. Meltagunit mun armeijassa on olalta ammuttavaa Drop Trooper -mallia. Lineupissa on siis Meltagun-veteraani, Ratling-mekaanikko, Colour Sergeant, lasgun-veteraani ja jalkansa menettänyt Plasma gunner.

Armeijan yksiköissä tulee olemaan monenlaisia hahmoja, joista osa toimii peliteknisestikin Independent Charactereina tai ryhmänjohtajina ja osa on vain koreampia counts as -rivimiehiä. Crusader Nation -adjutantit tein inspiraatiossa ilman sen kummempaa käyttökohdetta, mut ne voi olla vaikka kersantteja tai tarpeen tullen komissaareja. Taustatarinassa miehet ovat siis Macharian sotaopistossa kouliutuneita sotureita, joilla ei ole kaartissa virallista sotilasarvoa, mutta jotka toimivat kenttäkouluttajina keisarillisille maasotajoukoille ja vaalivat samalla sotaretkillään Machariuksen perinteitä. Figut on yhdistelmiä Steen Legion -figuista ja vanhoista bretonnialaisista ritareista.

Makeimpia piirteitä Games Workshopin legendaarisissa, vanhoissa mustavalkoarteissa ovat kaiken maailman kummalliset tyypit, joita voi bongata kuvituksen taustalta ja yksityiskohdista. Niin Space Marineiden kuin Imperial Guardinkin riveissä on aina jotain ulkopuoliselta tuntuvia hahmoja, jotka kärräävät tavaroita, messuavat hurmoksessa tai toimittavat jotain muuta agendaa. Tällainen mielikuvituksellisuus on parhaita juttuja 40K:ssa ja tietty vapauttavaa harrastajalle, kun armeijan sekaan voi tehdä kaikenlaisia eksentrisiä konversioita. Tuun käyttämään näitä Primaris Psykerien ja Astropathien säännöillä, mut hahmoille on mietittynä myös henkilökohtaista taustatarinaa.

Lisää metallifiguja lineupiin. Veteraaniryhmiin tulee muista rykmenteistä Armageddonille saapuneita sotilaita, joista saadaan hyvää kultturellia sävyä Steel Legionin sekaan. Carapace Armour Meltagunnerit oon konvertoinut Cadianeista ja Kasrkineista vaihtamalla päät ja sculptaamalla kaasunaamarin letkut uusiksi green stuffista. Muun muassa Mordheim-figuista ja Fantasy Battlen Flagellanteista saadaan hyviä pyhiinvaeltajia minidioramoihin ja blobin täytteeksi. Pikku fillerifigut tuo mukanaan myös tervetullutta vaihtelua maalaukseen.

























Transporttislotit täyttyvät hiljalleen ja seuraavaksi pitääkin panostaa kaluston rakenteluun ja maalauksen edistämiseen. Eiköhän uudelleensyntynyt teräslegioona nouse jaloilleen vuoden kuluessa!

Battles and project progress

$
0
0


Viime viikolla vietimme isommalla jengillä pari hauskaa hobbypäivää; maanantaina kävimme palaverin päätteeksi hiukan cityfightin makuista scifisotaa ja lauantaina pidettiin täysimittainen War Head -miitti maalailun ja pelin siivittämänä. Kaupunkitaistelu käytiin Militarum Tempestuksen ja Death Guardin osastojen välillä ja molemmat osapuolet onnistuivat valtaamaan vastapuolen Emperor's Will -tukikohtaraunion. Vaikka Stormtrooperit toimivat aggressiivisesti ja onnistuivat lopulta tuhoaamaan kaaoksen jalkaväen, voittivat Typhuksen joukot taistelun lopulta yhdellä pisteellä First Bloodin turvin! Man of the matchit taisivat lopulta olla Maulerfiend ja kaaoksen tukikohdan kaapannut ja kaksi Plague Marine -teamia eliminoinut ryhmä Scioneita. Samalla esiteltiin peliä kahdelle ensikertalaiselle, jotka pääsivät meiningistä jyvälle tasaisen matsin aikana.

Lauma vahvistuu
Fluffihenkinen pelailu hyvähenkisellä jengillä ja maalatuin figuin on aina paikallaan ja viikonloppuna saatiin tahkottua myös vähän turnaustreeniä ensi viikonlopun Kouvolassa järjestettävää 40K-tapahtumaa varten. Mikael oli saanut paljon uusia joukkoja maaleihin ja treenasi nyt Thunderwolfien ja Rune Priestien välistä yhteistyötä mun Battle Company -sparraajia vastaan. Taistelu oli lopulta varsin yksipuolinen Gladius Strike Forcen hallitessa kenttää niin suvereenisti, mutta Rune Priestien myrsky-yhteisö ja Thunderwolfit olivat inspiroivan tehokkaita ja saimme hyviä kehitysajatuksia jatkoa varten. Ropeconin nykymittapuulla eksoottinen, perinteiseen FOC-taulukkoon perustuva armeijanrakennus vaatii kuitenkin ahkeralta maalaajalta vielä ajankäytön hallintaa ja istumalihaksia, jotta joukot valmistuu ajoissa Messukeskuksen sotaretkelle. Tsemppiä!

Hese on ollut viime aikoina #WRHD-maalauspöydän ahkerin soturi, sillä wanhan ajan kääpiöt ja bretonnialaiset ovat herättäneet Raunioiden Fantasy Battle -fiilistelyvietin. Ihastelimme ennen juhannusta jengillä vanhoja Oldhammer-sääntökirjoja sekä eeppistä Ork's Drift -kampanjaa, joka on klassikkofantasiahenkinen sotaseikkailu örkkien, kääpiöiden ja haltioiden välillä. Vaikka peli toimii omana kokonaisuutenaan, on Hese ottanut esimerkiksi hahmojen fluffista paljon viitteitä omaan kääpiöarmeijaansa, joka koostuu pääasiassa vitosedikan (ja sitä vanhemmista) metallifiguista. Rauniot keräsivät myös Oldhammerista inspiroituneena kaapeistaan maalattavaksi vaikuttavan kokonaisuuden Bretonnian asemiehiä ja ritareita; jos samankaltaisen porukan kasaisi nyt Ebaysta hamstraillen, saisi kyllä varautua jonkinasteiseen vararikkoon!

Samoin Juha on aktivoitunut kesän mittaan 40K-rintamalla Noppakerhon startattua oman karttapohjaisen kampanjansa. On ollut hauska seurata kerhon aktiivien ryntäystä 40K:n pariin ja tarinamuotoon kirjoitetut battle reportit sekä kuvat narratiivisista skenaarioista ovat myös piristäneet Facebook-feediä. Juhan agendana on ollut tietysti vahvistaa Inkvisiittori Vektin joukkoja ja kerätä kuuluisalle Ordo Xenos -agentille lisää elämänkokemusta kampanjan vaiheiden kautta. Maalauspöydältä on valmistunut ainakin lisää lentokoneita, Stormtrooper-barettiveteraaneja sekä Squat-mekaanikko, mutta tiedossa on kaikesta päätellen radikaalimpiakin liittolaisia... Juha on projektiin ryhtyessään varsin ahkera kaveri ja kesälomakin on parhaillaan käynnissä, joten kuvataan, kun tavataan!

Kuten tuli luvattua, oli myös Krootien Apex Shaper tullut juhannuksen aikana valmiiksi.

Avatar-counts as jatkoi meidän merkkariarmeijan meininkiä lootatussa ja itse kyhätyssä vaatetuksessa ja varustuksessa. Armeijan figuissa ihonsävy vaihtelee kalvakasta tosi tumman harmaaseen, mistä saadaan persoonallisuutta eri yksiköihin.

Tau Recon Dronesta rakennettuun taistelukilpeen on naulattu vihollisten käsiä voitonmerkiksi ja sen pintaa koristaa nykyään myös klaanin tunnus. Jostain salaperäisestä materiaalista valmistettu terä antaa varusteelle lisää lähitaistelutehoa.

Pääase on kuitenkin metrien mittainen, kovia kokenut voimakeihäs. Olkapanssarit Apex Shaper on riistänyt Ork Warbossin elottomasta ruumiista.

Basessa jatkuvat joutomaan lohduttomat teemat armeijan ajoneuvoalustojen kivikkoisen aavikon tapaan.


Olli on myös (kenties mun esimerkin ansiosta...) innostunut Imperial Fist -armeijansa saattamisesta Battle Company -kuosiin ja ajatteli maalata seuraavaksi vaunuja! Neljä Rhinoa kuljettanee jatkossa Grav Cannon -joukkoja, kun taas kaksi runkoa rakennetaan Whirlwindeiksi täyttämään formaatio Land Speederin rinnalla.

Maalailut jatkuvat ja kaikki sadepäivätkin otetaan ilolla vastaan!





The Crusader Nation

$
0
0


Tämänhetkisen Space Marine Codexin Gladius Strike Force ja sen Battle Company on musta yksi makeimpia juttuja, mitä 40K:hon on lähiaikoina tuotettu. Vaikka ilmaisten transportien ja upgradejen jakaminen kuulostaakin aika laiskalta pelisuunnittelulta, siinä on tässä tapauksessa onnistuttu hyvin. Myöntämällä fluffikkaalle armeijakokonaisuudelle vähän lisäpisteitä keskenkertaisten vaunujen ostamiseen on saatu tehtyä muutoin hyllyillä lojuneista Tactical-, Assault- ja Devastator-squadeista taas varteenotettavia vaihtoehtoja myös kilpailukykyisiin listoihin. Lisäksi kun detachmentin pakolliset valinnat täyttävät melkein koko tavanomaisen turnauspistemäärän, ei tyylistä poikkeaville fluffimurha-yksikkövalinnoille edes jää juuri pisteitä!

Battle Company on metateknisesti raikas tuulahdus kill point denialin ja deathstarien keskelle. Pari muutakin armeijaa harjoittaa kyllä myös kilpailullisella tasolla MSU-armeijanrakennusta (Necronit, War Convocation), mutta Battle Company on erityisen reilu siinä, minkälaista power leveliä sen yksiköt edustavat. Matsien pelaaminen sekä taistelukomppanian Marineilla että niitä vastaan on mielekästä, sillä vaunut ja jalkaväki kyllä tottelevat kun niille antaa runtua. Toisaalta mobiilisti liikkuva, Objective Securedilla varustettu armeija pitää puolensa eritoten skenaarion ollessa niille suosiollinen.

Mun konvertoiduissa Space Marine -armeijoissa ei valitettavasti ole volyymia Battle Companyn pelaamiseen, mutta onneksi boltgunnerien maalaamisen suurlähettiläs Olli on saanut Imperial Fists -kokoelmansa komppaniakondikseen. Olen ehtinyt nyt pelata kymmenen peliä ehkä vielä vähän hiomattomalla Gladius Strike Force -listalla ja saanut jonkin verran rutiinia kokonaisuuden kontrollointiin. Battle Company elää skenupaketin soveltuvuuden lisäksi tietynlaisesta aggressiivisuudesta ja palkitsee uskaliaasta pelityylistä. Toiminnantäyteiset pelit ovat hauskoja molemmille osapuolille! Tässä mun 1500 pisteen lista ja kompaktit raportit kahden turnausreissun peleistä.

Primary Detachment: Gladius Strike Force (White Scar Chapter Tactics)

Demi-Company I
HQ1: Warlord: Captain Kor'sarro Khan [125] 
Elite1: Command Squad, 4x Plasma Gun, Transport 1 [150]
Troops1: Tactical Squad, Grav cannon, Transport 2 [105]
Troops2: Tactical Squad, Grav cannon, Transport 3 [105]
Troops3: Tactical Squad, Grav cannon, Transport 4 [105]
FA1: Assault Squad, Flamer, Transport 5 [75]
HS1: Devastator Squad, Transport 6 [70]

Transport 1: Drop Pod [0]
Transport 2: Rhino [0]
Transport 3: Rhino [0]
Transport 4: Rhino [0]
Transport 5: Drop Pod [0]
Transport 6: Razorback [0]

Demi Company II
HQ1: Chaplain, The Hunter's Eye [110]
Troops 1: Tactical Squad, Meltagun, Combi melta, Transport 7 [90]
Troops 2: Tactical Squad, Plasma Gun, Combi-Plasma, Transport 8 [95]
Troops 3: Tactical Squad, Plasma Gun, Combi-Plasma, Transport 9 [95]
FA1: Assault Squad, Transport 10 [70]
HS1: Devastator Squad, 2x Grav cannon, Transport 11 [140]

Transport 7: Drop Pod [0]
Transport 8: Drop Pod [0]
Transport 9: Drop Pod [0]
Transport 10: Drop Pod [0]
Transport 11: Rhino [0]

10th Company Task Force
Troops 1: Scout Squad [55]
Troops 2: Scout Squad [55]
Troops 3: Scout Squad [55]


Turku Fanatic 1: Eldar (Farseer, Jetbikeja, Wraithguard Serpentilla, kolmet Warp Spiderit, Wraithknight)

Turun avausottelussa Battle Companyn aloittava vuoro säikytti Eldarit reserviin, mikä maksoi kaikkien Warp Spiderien hengen Infiltratorien ja Scoutien paineistamassa alpha strikessa. Lisäksi kentän jäädessä pääasiassa Space Marineiden haltuun ehdittiin alkupelissä takoa pisteitä. Lopulta Eldaritkin pääsivät outflank-yksiköidensä ansiosta peliin mukaan ja onnistuivat keikauttamaan vaakakuppia merkittävästi erityisesti viimeisellä vuorolla. Matsi meni kuitenkin Imperial Fisteiksi naamioituneille White Scareille 15-5.

Turku Fanatic 2: Iron Hands (Deathstar Command, Librarius Conclave, Demi Company, Celestine)

Tässä matsissa väisteltiin Akun tervaisen kestävää Iron Hands Command Squadia ja vaihdettiin Emperor's Will -baseja Akun boostatessa mun pöydänlaidalle ja mun perustaessa Drop Pod -kylän vihollisen tukikohtaan. Lopulta kovempaa lyövät motoristit voittivat baset, mutta Battle Companyn onnistui netota tarpeeksi Maelstrom-pisteitä tasurihenkiseen 9-11-tulokseen.

Turku Fanatic 3: War Convocation (Convo, Crusader, kaksi Dragoonia ja maailman kestävin Dominus)

Päivän päätteeksi pääsin vielä ottamaan ensi kertaa erää War Convocationia vastaan ja ihmettelemään monituisia erikoissääntöjä ja esineitä. Pelasimme Kill Pointeista, mikä ei ole ihan BC:n suosikkiskenuja, mutta painotin objektiivit toiseen päähän ja sain sen. Drop Podasin joukkoja ottamaan Kill Pointeja ja kortteja Mechanicuksen päädystä ja poistin vikkelästi kaikki Kataphron Destroyerit ja Onagerin, rajoittaen siten vihun pitkän kantaman tulitusta aika lailla. Kaikki vihollispäätyyn hyökänneet joukot tietysti kuolivat ennen pitkää Knightin ja muiden joukkojen vastatoimien ansiosta, mutta sain scorata omaa päätyäni rauhassa. Lopulta Convocationin maksimipistein scoraama No Prisoners oli kuitenkin liian kova loppukiri, mikä Kill Point -erotukseen yhdistettynä tarkoitti 9-11 tulosta Mechanicuksen hyväksi. 

Turku Fanatic 4: Tau Empire (Tau'nar Supremacy Armour, pari Sky Rayta, kolme Hammerheadia, Tetrat)

Matsissa Taun panssarivaunuarmeijaa vastaan Scoutasin 1.0-taktiikalla keskikenttään ottamaan vihollislinjan Grav Cannonien kantamalle, mutta muukalaiset tietenkin seizasivat. Ekan vuoron myllytys ei kuitenkaan ollut ihan hävytön, menetin vain kaksi Rhinoa ja yhden telat, Warlordin, yhdet Devastatorit ja yhdet Scoutit. Kun mun podi-isku onnistui tuhoamaan pari vaunua ja pakotti pari jinkiin, päästiin ihan hyvin peliin mukaan. Vaikka Tau'nar oli huipputehokas, ei vastapelaajan target priority ehkä ollut samassa terässä ja sain vähän siimaa skenun pelaamiseen. Lopulta kentälle jäi vain pari haavaa ottanut Supremacy Armour ja Battle Company voitti pelin 18-2.

Turku Fanatic 5: Khorne Daemonkin (Cyclopean Cabal, Flesh Houndeja, Cypher)

Viimeinen matsi kisailtiin Reliikistä Daemonkinia vastaan. Koiralautan scoutattua kohteen päälle ja napattua sen kantaakseen lähdin peruuttelemaan vaunuilla säästääkseni niitä contestointia varten. Matchupin pelaaminen erityisesti tässä skenussa oli haastavaa, sillä en voinut olla varma, osaisiko vastaustaja suojata Reliciä mun tasoittavaa vuoroa vastaan ja kuinka hyvin tämä tietäisi skenaarion säännöt. Sain suojeltua resurssejani ja kerrytettyä samalla Maelstrom-kaulaa, mutta peliajan loputtua kesken sain vain yhden ryöstöyrityksen vitosvuoron päätteeksi. Mikäli olisin onnistunut Hit and Runissa, olisin onnistunut contestoimaan Relicin, mutta tällä kertaa kaaoksen noita sai sidottua lojalistit lähitaisteluun. 8-12.



Kouvola 1: Salamanders Battle Company (Vulkan, tasapainoisesti Rhinoja ja Podeja, Scoutit, Bikeja)

Mirror matchissa nähtäisiin, kuinka paljon merkitystä on karttuneella kokemuksella ja rutiinilla. Voitin aloituksen ja vihu deployasi oikeaoppisesti osittain reserviin, mutta etujoukkonsa turhan lähelle Scoutin unohduttua. Pääsin siis alusta alkaen toimimaan lähes täydellä tehokkuudella ja hävityksen ainekset olivat kasassa. Multakin tuhoutui eritoten transporteja objektiiveilta, mutta Imperial Fistien otteet olivat tällä kertaa Salamandereita vankemmat, eikä Vulkanin sotureilta jäänyt kentälle kuin yksi Drop Pod -hull point. Lopputulokseksi kirjattiin 20-0.

Kouvola 2: Imperial Knights Baronial Court (Crusader, Crusader, Paladin, Errant)

Masentavan skenaariokattauksen Purge the Alien + Tactical Escalation kruunasivat neljä ritaria horisontissa. Lähtökohtia oli kaksi, joko jättäisin kaiken reserviin ja ajaisin ritareita karkuun, tai toimisin aggressiivisesti yrittäen raapia niistä hull pointin kerrallaan. Kolmen kierroksen yksilöturnauksen ollessa kyseessä päädyin podaamaan Imperial Knight -landiaan ja sain ekalla kiekalla neljä hiparia pois Errantista. Sitä pidemmälle ei sitten päästykään ja pelin jatkuttua täydet seitsemän kierrosta jäi multa nurkkiin pari yksikköä viestittämään päämajaan 0-20 tappiosta. Vähän masentava matsi, kun voiton avaimet eivät tuntuneet sopivan alun alkaenkaan oikein minkään tehtävän lukkoon.

Kouvola 3: Necrons (Decurion, Zahndrekh, Tomb Bladet, kolme Canoptek Harvestia)

Tässäkin matsissa sain aloituksen ja päätin mennä ensin, jotta Spyderit eivät saisi jaettua kestoja Necronien etujoukoille. Hassasin Scoutit yrittämään boltereilla Tomb Bladeja, vaikka ne olisi ehdottomasti pitänyt infiltroida vastapäätä Wraitheja auttamaan Necronien iskujoukkojen listimisessä. Eka vuoro oli kuitenkin yllättävän tehokas, kun sain Grav Cannonien ansiosta täydet seitsemän Wraithia ja yhden Spyderin pois muonavahvuudesta. Kun ravistellut Necronit eivät sitten saaneet täysiä yksiköitä tuhottua vastaiskussaan, sain joukot Hit and Runilla irti ja täyslaidallisten jakelu jatkui. Wraithit, Scarabit ja Spyderit eivät lopulta päässeet puusta pitkään syöttäessäni aina milloin mitäkin Assault Marineita hidastamaan niitä ja onnistuin jopa viipaloimaan koneista chainswordeilla woundin siellä täällä. Lopuksi sain neljälle kuudesta objektiivista transportillisen Marineita ja yhden contestattua Hit and Run -joukoilla, eikä Necronien auttanut kuin boostata linebreakiin lukitsemaan 17-3-lopputulos Astartes-joukkojen hyväksi. 

Olli oli vastikään hankkinut läjän vanhoja Rhino-runkoja ja laittanut tilaukseen pari Attack Bike -varianttia, joten pian saadaan lisää vaihtoehtoja Gladius Strike Forcen motor pooliin! Ajattelin jatkaa mahdollisuuksien mukaan Battle Companyn pelaamista, sillä siinä on hyvää wanhan ajan nelkkariasennetta ja dynaamisuudessaan se on tosi mielekäs ohjastaa. Ehkä tarkempia mietteitä armeijalistakehityksestä myöhemmin, kun saan laskettua uuden version tai kaksi!



Faith's work

$
0
0

#WRHD #Ropecon #40K #Teaser #BringIt

The Emperor Protects

$
0
0


Ropecon-hulluus on taas kerran ohi. Viime vuosina toistunut perinne armeijanrakennusmaratonista jatkui tälläkin kertaa, kun kesäkuun loppupuolella aloin pohtia Ropeconia ja Sisters of Battle -kokonaisuuden mahdollisuuksia ehtiä valmiiksi heinäkuun lopulla järkättävään tapahtumaan. Aluksi mun oli tarkoitus skipata maalailut, kun Imperial Guard -visiot eivät osuneet yksiin Conin 40K-turnauksen sääntöpaketin kanssa, mutta samalta inspiraatio- ja referenssipohjalta ponnistavat Sisterit eivät tarkemmin ajateltuna tuntuneetkaan ihan mahdottomalta projektilta. Turnauksessa pelattaisiin kuitenkin vain 1500 pisteen listoilla ja aikaa oli kokonainen kuukausi...

Kun projektiin oltiin lähdetty, mentiin sillä tiellä aikalailla päätyyn asti; heinäkuulle ei jäänyt kovin montaa vapaata hetkeä töiden ja maalailun ohessa. Armeijassa on vain 37 figua, mutta niihin tuli paljon konversioita ja muita lisäyksiä, kuten lippuja ja beissien scenic-elementtejä. Teknisesti mentiin samalla kaavalla kuin mihin ollaan aiempien armeijamaalaustouhujen kanssa totuttu, mutta tän projektin parissa pääsin testailemaan uusia Vallejon maaleja ja käytin myös ensi kertaa märkäpalettia koko hankkeen ajan. Viikonloput olivat otollisimpia maalauspäiviä, mutta usein tuli jäätyä vielä "iltavuoroon" työpaikalle päiväduunien jälkeen.

Lopulta tuli valmista ja armeija lunasti sille asetetut tavoitteet kovasta kilpailusta huolimatta; viides peräkkäinen Ropeconin 40K-turnauksen Paras Armeija -palkinto (kuudes overall)! Skabaaminen oli tänä vuonna erityisen haastavaa, sillä Sotavasarassa Bamofina tunnettu Mikaelkin osallistui turnaukseen ja vimpan päälle maalatut Space Wolfit tavoittelivat samaa titteliä. Totta puhuen tästä sai kuitenkin paljon lisämotivaatiota ja jeesasimme myös toisiamme pitkien allnighterien, maalausviikonloppujen ja väsymättömän viimeistelyjakson aikana. Oli hauskaa, kun rinnalla oli yhtä motivoitunut ja todella taitava "kirittäjä" ja pitkän matkan sai jakaa jonkun toisen kanssa. Lopulta molemmat kokonaisuudet sekä display boardit olivat valmiit ja miehet tyytyväisiä, ja päästiinpä ottamaan conissa vähän erääkin...

Ennen conia valvotut yöt, stressi ja työtunnit kuitenkin purkautuivat tällä viikolla flunssaksi ja täysimittaista armeijaesittelyä joudutaan vielä odottamaan. Tässä kuitenkin pari kuvaa teaseriksi!




Article 0

Deus Imperator Vult

$
0
0


...jatkoa viime numerosta!

Päätin jättää viime yönä nukkumisen väliin unirytmin korjaamiseksi ja kun Stranger Thingsin jaksotkin loppuivat kesken, ehdin pikkutuntien aikana viimein ottaa vähän kuvia Ropeconiin valmistuneesta Adepta Sororitas -armeijasta. Tässä siis vähän ajatuksia projektin taustoista ja sen edesottamuksista ekassa turnauksessaan!

Kuten mulla on usein tapana, lähdin tälläkin kertaa työstämään projektia armeijalistasuunnitelman ympärille. Näin tiukalla aikataululla on mahdollista maalata tehokkaasti juuri oikea määrä figuja ja esimerkiksi tarvittava määrä special weaponeita rosterin tarpeisiin. Lisäksi kirjoitettu lista on samalla vähän kuin checklist, josta saa ruksia voitonriemuisesti valintoja yli aina, kun saa uuden yksikön valmiiksi. Motivointikeinoja on monia!

Order of the Thorn Halo on hakenut inspiksensä paitsi 40K:n tummasävyisestä inquisition-fluffista, myös historiallisista kuvioista, kuten ristiretkistä ja kristillisistä teemoista. Pyhiinvaeltajat, fanaatikot ja henkilönpalvonta ovat isossa osassa myös mun tulevassa Imperial Guard -armeijassa, jolle Sisterit tulevine Hereticus-osineen muodostavat samanhenkisen tukiosaston. Sororitas-joukkojen sininen vaatetus esimerkiksi on nyökkäys Jerusalemin ritarien suuntaan. Löyhää "Kingdom of Heaven" -referointia ja symboliikkaa on muutenkin piiloteltu ympäri armeijan yksityiskohtia. Tällaiset teemat toimii mun mielestä hyvin figuprojekteissa ja niistä saa paljon yksilöllistä fiilistä armeijan tarinaan, kunhan ei tee viittauksista liian ilmiselviä ja pysyy konversioissa hyvän maun rajoissa.


+++ By the Authority of the Immortal Emperor of Mankind +++

Adepta Sororitas Combined Arms Detachment

HQ1: Iron Saint Aurelia, the Fair Reaper (Celestine) [135]
HQ2: Order Quirister (Ministorum Priest), Litanies of Faith, Warlord [40]
TROOP1: Sisters of Battle, 2 Meltaguns [80] in transport 1
TROOP2: Sisters of Battle, 2 Meltaguns [80] in transport 2
FA1: Dominions, 4 Meltaguns [105] in transport 3
FA2: Dominions, 4 Meltaguns [105] in transport 4
HS1: Exorcist [125]
HS2: Exorcist [125]

Transport 1: Immolator, Twin-linked Multi-melta, Dozer blade [65]
Transport 2: Immolator, Twin-linked Multi-melta, Dozer blade [65]
Transport 3: Immolator, Twin-linked Multi-melta, Dozer blade [65]
Transport 4: Immolator, Twin-linked Multi-melta, Dozer blade [65]

Nemesis Strike Force

HQ1: Astropath-Palatine Gisela (Librarian), Level 3, Daemon Hammer [140]
TROOP1: Ordo Hereticus Kill-team (Strike squad), Incinerator [115]
HS1: Penitent Engine (Dreadknight), Incinerator, Greatsword, Teleporter [190]

Total: 1500


+++ The absence of faith is the mark of the weak +++


Siskojen pelaaminen oli ihan hauskaa, vaikka pari ekaa peliä menikin ihan vaan erikoissääntöjen muisteluun; testipelejä kun ei sattuneesta syystä siunautunut ennen tulikastetta Messukeskuksessa. Armeijan peruskaava on tavallaan aika absurdi; viedään kiireellä heikohkoja vaunuja ja Toughness 3 -jalkaväkeä ampumaan vihollisia 6-12 tuuman päästä. Jokseenkin hazardia, mutta aika ajoin varsin palkitsevaa! Sororitas-kirja on itsessään vähän suppea kokonaisuus, joten hain inkvisition tunnetummasta haarasta hiukan counts as -liittolaisia; psyykkisin voimin voisi vähän muuttaa taktiikkaa vihollisista riippuen ja pieni closisvääntövoima sekä koti Celestinelle olivat niin ikään tervetulleita. Lista oli ihan hyvä, enkä tällä haavaa taitaisi edes tehdä siihen mitään muutoksia.

Ensimmäisessä pelissä onnistuin manööveräämään vaunut Lauri Koistisen Wraithien ja Praetorianien ympäri, ja kun NDK ja "komentoryhmä" vielä kestivät riittävän kauan combateissa, saatiin ekasta pelistä lopulta voitto. Kojon heitot oli kyllä vähän mätiä ja peli jatkui seiskalle asti, mut mitäs ei usko Keisariin. Tokassa sodassa Jere Kortemaan Tau+Eldarit palauttivat sisarkunnan maanpinnalle kuten kuuluukin; mun seizen onnistuessa oltaisiin ehkä saatu jonkinlainen pelikin aikaiseksi. Ekan päivän vikalla kiekalla Mikaelin sudet ajoivat mun hyvän startin jälkeen siskot ihan rullalle, vaikka pelasin mielestäni jälkiviisaanakin pohdittuna ihan hyvin. Storm Shieldit vaan seivasivat kaiken ja vähän päälle, mut siksihän niistä maksetaan! Sitten kävin vielä heikkojen flankkirollien saattelemana kimpoamassa Jaakko Järvenkylän Battle Companysta, ennen kuin päästiin taas sulattamaan Necroneita Relic-skenussa Turun Lauri Koukilaa vastaan. Lopulta ihan tasapainoinen kokemus ja saatiin sentään pari voittoa Ordo Hereticuksen nimeen! Mikaelin koirat pitää tosin piestä ensi kerralla ihan henkihieveriin.

Projektin valmistuminen juuri ennen tapahtumaa oli helpotus ja conin jälkeenkin on saanut nauttia vapautuneesta fiiliksestä, kun äkkiä ei olekaan käytettävä kaikkia vapaatunteja uusien yksiköiden konvertoimiseen tai maalaamiseen. Perinteiset maratonimaalaukset ennen Ropeconia on olleet aina aika kuluttavia, mutta tänä vuonna tuntui ensi kertaa, että aika loppui kesken, tai sitten figuissa tavoittelemani tunnelma ja tarina olivat turhan kunnianhmoiset aikamääreeseen. Conin aikana olin toki ihan fiiliksissä, kun pääsin viimein pelaamaan valmista armeijaa, mutta näin jälkikäteen tarkasteltuna luulen, että tulee vielä palata joidenkin yksiköiden maalipinnan pariin. Eritoten vaunuissa näkyy, että ne on maalattu parissa päivässä. Onneksi teema, display ja ehkä myös aiheen eksoottisuus kantoivat tällä kertaa maaliin asti; erityisesti Mikaelin panostuksen ansiosta paineet olivat kovemmat kuin koskaan aiemmin ja värikkäät sudet olivat monilla osa-alueilla siskoja kaukana edellä. Armeijapalkinnon metsästäminen on kuitenkin loppujen lopuksi aikamoinen taktiikkalaji, kuten keskustelimmekin pitkien yömaalauksien aikana.

Kaikki lähtee tietenkin objektiiveista! Tein armeijaa varten uudet, temaattiset markerit Maelstrom-tehtäviä varten; sodanrunnoman kaupunkimaaston tuhkista pilkistää kultaisia artifakteja. Hääkorttien koristeluun tarkoitetut muoviruusut ovat kuitenkin enemmänkin kuvainnollisia kohdemerkkejä kuin konkreettisia, pelastettavia esineitä. Reliikkinä toimiva, viheliäinen noita sen sijaan on viattomasta ulkoasustaan huolimatta aitoa tavaraa.


Etenkin kypäräpäiset Sister of Battlet on musta tosi tyylikkäitä ja niissä on paljon persoonallisia yksityiskohtia; ei ihme, että Sororitas on aika suosittu aihe esimerkiksi cosplay-piireissä. Fiinien kultaisten koristeluiden ja siveellisen sinisten vaatteiden rinnalle valitsin rujon metallinsävyisen haarniskan, jonka avulla figuihin saatiin vähän asennetta ja sotilaallisuutta.

Metallin pohjavärit tuli spraypurkista jo pohjamaalausvaiheessa, mikä nopeutti aika tavalla figujen työstämistä. Mun suosikkimaalattavat koko armeijassa olivat jalkaväen siniset vaatteet ja oikeastaan vähän kierosti diggaan figuista melkein enemmän tästä katselukulmasta!

Toisen squadin klassisen nuijanheiluttajan sain yllättäen Juhalta lahjaksi juuri ennen projektin starttausta. Olin ensin ajatellut käyttäväni Sister-ryhmillä vain kypärällisiä figuja, mutta uusi lisäys kokoelmaan piti tietty saada mukaan jengiin! Beisseissä on tavoiteltu kaupunkitaisteluteemaa ja niiden eri elementteinä toimivat geneerinen rubble, ruosteinen metalliromu ja keisarilliset lentolehtiset.

Eka figu vasemmalta oli väriteeman eka prototyyppi, mistä syystä vaatteiden kontrastit on vähän muita figuja rajummat. Siniseen sai hyvän, hennon sävyn, kun sekoitin highlight-layereihin vähän ihonväriä puhtaan valkoisen sijasta.

Dominioneihin tuli pari lipunkantajaa ja myös huput tavallistakin hartaamman sisarkunnan tunnusmerkiksi. Liput ei suinkaan ole pensselifreehand-tuotoksia, vaan ne on väsätty photarissa, tulostettu ja sitten weatheroitu käsin. Nopea tapa lisätä meininkiä figuihin, ja erilaiset liput ja viirit on myös olennainen 40K-elementti ja osa Citadelin figutuotannon historiaa.

Dominionit oli luotettavuudessaan mun suosikkiyksiköitä turnausarmeijassa, vaikka eteen ei sattunutkaan mitään kovin optimaalista sulatettavaa.

Toista Dominion-ryhmää johtamaan uhrasin yhden modernin Canoness-figun, jolle sculptasin myös hupun suojattiensa tapaan. Toisessa ryhmässä on Dominion-järjestön lippu, kun tämä yksikkö taas on valittu kantamaan armeijakunnan värejä.

Toisesta Canonessista teen varmaankin jonkin Matriarkan käytettäväksi isommissa ja tärkeämmissä kampanjoissa osana Imperial Guardin hallinnoimaa taisteluosastoa.

Hereticus Kill Teamia kuvaamaan modasin vähän ärhäkämpiä Seraphimeja; tavan hyppyreppusiskoissa figujen ikä näkyy ehkä selkeimmin. Konvertoin vähän dynaamisemman iskuryhmän käyttäen Dark Eldar Wychien ja Eldar Guardianien jalkoja, green stuff -vaatelisäyksiä sekä kranaattinippuja ja varustetaskuja.

Varastoon jäi vielä kymmenkunta tavallista Seraphimia, jotka saavat jäädä alkuperäisiin asentoihinsa.

Armeijan komento-osastolta löytyy kaksi päällikköä, joissa molemmissa on käytetty pohjana Saint Celestine -figua. Vaikkei 40K-armeijoille enää mitään hevosia saakaan, halusin tehdä armeijaan yhden historiallis- ja paraatihenkisen ratsukon. Soturin beissikoko vastaa sen Terminator Librarian -sääntöjä ja konversioon on käytetty osia esimerkiksi Bretonnian ritareilta, vanhalta Slaaneshin Mounted Championilta, Space Marine Chaplainilta ja Kislev Winged Lancerilta.

Celestinea esittävään Celestineen on vaihdettu alkuperäinen pää virallisen figun alustasta löytyvään kypärään ja viittahökötys vähän siipiä muistuttavaan, vanhaan CSM Raptor Jump Packiin. Haarniskan niskaan on myös napattu korkea kaulus Empiren Battle Wizard -setistä. Alunperin mun oli tarkoitus laittaa Iron Saintille aseeksi jonkinlainen morning star, mutta inspiroiduin viikatteesta sen ruusunnuppujen takia; Celestinen virallisessakin miekassa on ruusukoristeita. Lisäksi grim reaper -vibat on aina aika uhkaavia!

Matseissa sankarit viihtyivät usein Strike Squadin mukana ja suorittivatpa ne pari uskaliasta Deep Strike -operaatiotakin.

Jotta pysyttiin kautta armeijan naisellisissa teemoissa, valitsin armeijan Ministorum Priestiksi Witch Hunter -katalogista tutun Sister Hospitaller -figun. Hahmo ei mun armeijan fluffissa oikeastaan ole pappi, vaan sisarkunnan hengellisiä kuorolaulajia; pastorien pääasiallinen pelitekninen tehtävähän on veisata War Hymnejä muiden joukkojen rohkaisuksi.

Luriteltavia lauluja ei onneksi ole kovin montaa, joten ihan koko virsikirjaa tarvitse kantaa mukana. Pergamentti-konffi kuvaa samalla myös Litanies of Faithia.

Vaunut jatkavat armeijan terässävyistä teemaa pienillä sinisillä spottiväreillä. Dominionien scouttaavissa Immolatoreissa on tunnuksena shakkiruutukuviot ja sisarkunnan liput. Ostin figut käytettynä, enkä valitettavasti saanut mukaan ikkunalaseja, mutta ehkä sellaiset löytyy vielä myöhemmin lisättäväksi Multi-Melta -torneihin.

Liljatunnukset koristavat vaunujen kattoa ja kylkiä.

Yksi Immolatoreista on rakennettu papistoa varten, mutta rekrytoitu nyttemmin sisarkunnan sotakäyttöön. Gun Servitor hoitaa Multi-Meltalla tähtäilyn.

Koristelin Rhinoa Exorcistien mukana tulevilla lisäpanssaroinneilla.

Taistelukentällä tulee myös olla mukana aina yksi pyhimyksen sarkofagi muistutuksena Imperiumin historian sankareista.

Toisessa Troop-Immolatorissa on muista vaunuista poiketen vaunun yli kulkeva sininen, heraldinen raitatunnus.

Sivuluukuista kelpaa kontata pihalle polttamaan Keisarin vihollisia.

Exorcistit olivat satunnaisesta luonteestaan huolimatta Ropeconin ajan varsin tasaisia suorittajia. Lisätäkseni vähän meininkiä tankkeihin modasin niihin Space Marine Vindicatorien kauhat, joiden tykkiluukut peitettiin hengellisellä kuvastolla eräänlaisten alttaritaulujen tapaan. Näin vaunuista tuli enemmän kuin sotakoneita ja voi hyvin kuvitella, miten niiden ympärillä järkättäisiin taistelun tauottua motivoivia saarnoja tai muita palveluksia.

Jotta tulenjohtajat eivät olisi ihan toistensa kopioita, sculptasin toiselle Dominioneistakin tutun hupun.

Toinen kauha-alttaritaulu on jotain vähän uudempaa 40K-kuvitusta Terralta...

...kun taas toisen piirsi ihan mittatilauksesta mun frendi Joel. Nämäkin on printattu lippujen tapaan paperille ja sitten saksittu varovasti istumaan kauhan syvennykseen.

Armeijan centerpiece-figu on Dreadknightista konvertoitu Penitent Engine, josta on bongattavissa yhtä sun toista kristillistä symboliikkaa. Kuljettajalla on Celestinen jalat ja Daemoneten ylätorso, jonka ympärille on sculptattu green stuffista koruton paita. Pää on Empiren Flagellantilta ja kädet Wargames Factoryn samurailta, jotka on sopivasti vähän sirompia kuin mitä Citadelin raajavalikoimalla olisi ollut näyttää.

Etsin sirkkeliä varten pitkään sopivan kokoista bitsiä tai hammasratasta, mutta vedettyäni vesiperän leikkasin vain plasticardista kiekon ja viilasin siihen hampaat pienellä kulmaviilalla. Kaikki hampaat ei ole ihan samankokoisia, mutta sirkkeliä olis varmaan muutenkin teroiteltu monia kertoja ristiretkien aikana.

Toinen käsi on keikattu örkkien talsijoilta ja se on itse asiassa yllättävän samanhenkinen, kuin virallisten Penitent Engineiden raajat.

Virallisista Heavy Incinerator -piipuista tuli sotakoneen katolle yksityiskohdaksi tulisin hiilin täytetyt kiukaat.

Enginen jalkoja on myös vähän reposeteltu tavan pönötystä menevämmän asennon tavoittamiseksi.

Odotan itse asiassa aika innolla seuraavaa tilaisuutta viedä Adepta Sororitas johonkin armeijan luonteelle sopivaan turnaukseen! Pikku lisäykset esimerkiksi 1750:en tai 1850:en pisteeseenkään eivät olisi mikään paha rasti.

Nyt armeija saa kuitenkin nauttia hetken hyllykomennuksesta display-basellaan, jonka teostakin pitäisi muuten olla muutama kuva jossain... Pitää postata nekin tänne, kunhan ehdin jäljittää otokset WhatsApp-ketjujen syövereistä.

Frendini Fu ehti ekana onnittelemaan Ropeconista kaapatusta Army Awardista. Kiitokset kaikille tapahtumassa moikanneille ja maalaussessioiden aikana tsempanneille!




















War Head WARKAMORKA

$
0
0



War Head järjestää sunnuntaina 23. lokakuuta ainutlaatuisen Warhammer 40,000 -turnauksen! Riehakkassa jengisodassa tarunhohtoiseen Mektowniin löytäneet warbandit pyrkivät todistamaan klaaninsa ylivertaisuuden ja vakuuttamaan planeetan vihreät sotalordit kyvyillään ja kovuudellaan. Turnaus pelataan Poromagian myymälässä Helsingissä osoitteessa Opastinsilta 7 B ja mukaan pääsee 20 nopeimmin ilmoittautunutta pelaajaa.


Kevythenkinen ja aloittelijaystävällinen fluffiturnaus on suunnattu kaikille vihreää asennetta ilmentäville komentajille. Tapahtuma sopii kaikenikäisille harrastajille, joilla on jo jonkinlainen ymmärrys pelin säännöistä ja hallussaan maalattu armeija. Tapahtuma tähtää viihdyttävään pelitapahtumaan kevyemmin armeijalistoin ja vihrein teema-armeijoin. Lisätietoja neljän kierroksen turnauksesta ja ilmoittautumisesta löydät ylläolevasta linkistä. Tervetuloa mukaan!

War Head 30K: The Vile Hour Tournament

$
0
0


















"We are mighty because we are right, Garviel. We are not right because we are mighty. Vile the hour when that reversal becomes our credo."

War Head järjestää sunnuntaina 6. marraskuuta kolmen kierroksen Horus Heresy -turnauksen! Turnaus on debyyttimme 30K-ympyröissä ja se sopii fluffihenkisyydessään ja keveydessään myös Horus Heresyyn ensi kertaa tutustuville. Tapahtuma on noviisiystävällinen ja sopii kaikenikäisille harrastajille, joilla on jo jonkinlainen ymmärrys pelin ja oman armeijansa säännöistä. Tähtäämme viihdyttävään pelitapahtumaan kevyemmin armeijalistoin ja pyydämme pelaajia varustautumaan makeilla figuilla ja rennolla asenteella; kyseessä ei ole kompetitiivinen yksilöturnaus vaan fluffihenkinen fiilistelytapahtuma Suomen aiempien 30K-turnausten viitoittamalla tiellä.

Lisäinfoa turnauspaketista skenaarioineen ja armeijanrakennusohjeineen löydät alla olevan linkin takaa Sotavasara.netin turnausketjustamme. Ilmoittautuminen onnistuu joko foorumin kautta tai sähköpostitse osoitteeseen contact@gowarhead.com. Tervetuloa mukaan!


  


War is all we are

$
0
0


War has arrived to the system of Kaballas. I can't believe it's been two moons since I escaped the grasp of the Sororitas, and now we're to run again. It almost seems like our task is cursed, but I'm determined as ever to see this through. The organisation has made every effort to protect our journey, but reliable allies are hard to find. Once I thought we could trust the Guard, the Arbites and the Astartes, but it seems that greed and deception is a brand on the flesh of humanity. I thought we'd be different from the greenskin savages or the denizens of the warp. 
It seems I was wrong.

It seems war is all we are.

- Rogue Inquisitor Les Colfer 

Kaikkien aikojen turnaussyksy alkaa lokakuussa! War Head järjestää sunnuntaina 2.10. kolmen kierroksen Warhammer 40,000 -turnauksen, joka on ensimmäinen osa tarinajatkumoa, mikä koostuu useasta erillisestä pelitapahtumasta loppuvuoden aikana. Kampanja on kevyen fluffihenkinen ja aloittelijaystävällinen, joten se sopii hyvin harrastajille, jotka ovat aloittelemassa turnauspelaamista tai joilla on esimerkiksi ollut pitkä tauko sääntölaitosten välillä. Osallistujilta odotetaan kohtalaista ymmärrystä pelin säännöistä ja oman armeijansa Codexista, mutta jeesaamme tarvittaessa turnauksen edetessä. Pelaajat voivat hyvin osallistua vain yhteen turnaukseen tai hypätä turnaussarjaan mukaan kesken kaiken; kukin turnaus on oma itsenäinen tapahtumansa, joita tälle sivustolle kuvailtu tarina yhdistää.

Kampanjan tarina seuraa Inkvisiittori Les Colferin pakoa tätä jahtaavan keisarillisen Task Forcen edellä. Tarinan viitekehys ja vaikutus itse peleihin on kuitenkin löyhä, jotta mahdollisimman monenlaiset armeijat pääsisivät mukaan; pääpaino on pelaamisella eikä fluffinkirjoittelulla. Tarinaa ja yksittäisten turnausten lisämausteita ohjataan kuitenkin edellisen turnauksen voittaneen Factionin perusteella.

Tähtäämme turnauksissa viihdyttävään pelitapahtumaan kevyemmin armeijalistoin ja 40K-henkisin teema-armeijoin. Pyydämme pelaajia varustautumaan makein figuin ja fiilistelyasentein ja toivomme tämän näkyvän kasuaaleissa armeijalistoissa; ota mukaan hyllynreunalta makeimmat figusi ja testaa miten ne pärjäävät fluffiympäristössä! Jos olet epävarma yksikkövalinnoista, kysy itseltäsi voisiko armeijalistasi olla mukana esimerkiksi White Dwarfin Battle Reportissa. Lisäinfoa ensimmäisestä episodista ja ilmoittautumisesta löydät alla olevan linkin takaa. Tervetuloa mukaan!




Viewing all 705 articles
Browse latest View live